Võistluse reeglistik näeb ette, et osaleja, kes on aastate jooksul üldarvestuses noppinud kolm võitu, saab karika päriselt endale.

Karikas oli aastast aastasse liikunud ühe võitja käest teise kätte, ja eelmise aasta, järjekorras üheksandat võistlust alustati põnevalt positsioonilt, sest kahel tugevamal kalamehel Aivar Kõmmitsal ja Sven Michelsonil oli juba tagataskus kaks võitu. Aivar Kõmmitsal õnnestus tol korral 4280-grammise tulemusega kolmas võit koos karikaga lõpuks oma õnge otsa püüda.

Tihedas rebimises saavutatud võit tähendaski nüüd aga korraldajate jaoks seda, selle aasta kümnendaks võistluseks tuleb välja panna uus karikas. 

Kaiu Kalandusklubi president Jaanus Luks tervitab võistlustel osalejaid. Foto: Kalev Kiviste

Kaiu Kalaklubi liige ja üks Loosalu Ahvena korraldajatest Kalev Kiviste ütles, et poest ostetud karikas tundus liiga lihtsa ja tavalise lahendusena, pealegi sooviti, et karikas oleks omanäoline ja ainulaadne, nii nagu seda on ka iga aasta märtsikuus aset leidev Loosalu Ahven.

Oma palvega pöörduti Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli poole. Seal võeti ettepanek rõõmu ja huviga vastu ning ahvenakujuline aluse peal seisev karikas valmis sepa eriala õpilaste käe all. Uue rändkarika sai selle aasta võistlusel Margus Ollin, kelle püütud uimeliste kogukaal oli 3032 g.

Teise koha sai meeste arvestuses Lauri Pever, üldkogusega 2098 g ja kolmandaks jäi Kalvi Laasalu kogukaaluga 1980 g. 

Loosalu Ahven meelitab kohale ka kalapüügihuvilisi poisikesi.  Foto: Kalev Kiviste

Naistest võttis esimese koha Alice Võsu üldkogusega 1004 g, teise koha Linda Tammai kogusega 910 g ja kolmandaks jäi kibe käsi Julia Ivanova üldkogusega 870 g.

Noorte arvestuses sai esikoha Johannes Aab kogusega 1394 g, teise koha saavutas Georg Semenovski kogusega 1304 g ja komandaks jäi Laur Tammeorg kogusega 1102 g.

Kõik kalastusvõistluse tulemused on üleval Loosalu Ahvena kodulehel aadressil kalandus.kaiueko.ee.