Vallavolikogu esimees puudutas oma sõnavõtus valdade ühinemise teemat, tuues välja, et hiljutisel üleriigilisel arutelul võitis enim toetushääli mõte tõmbekeskuste Eestist, mis tähendaks, et kõik väiksemad vallad liituksid lähedaloleva tõmbekeskusega.

Agur Asperk küsis, kuidas peaks sel juhul toimima Kaiu vald, kui selle kolme piirkonna - Kaiu, Vahastu ja Kuimetsa paled on pööratud erinevate suuremate keskuste poole.

 „Kaiu on väike, aga tubli vald. Siiani oleme hakkama saanud, vaatame, mis edasi saab," sõnas vallavolikogu esimees.

Vallavanem Ülle Kiviste kutsus inimesi mitte olema ükskõiksed, kui näeme ja tajume kitsaskohti meie riigis. Hardo Aasmäe jagas huvitavaid seiku ja mälestusi ajast, kui Eesti oli teel iseseisvumisele. Lõpetuseks rääkis ta hiljutisest humoorikast juhtumist, kui vene rahvusest kodanik oli tema käest küsinud, miks peavad eestlased oma vabariigi 95. aastapäeva, kui vahepealsed aastad elati Vene võimu all. Selle peale vastas Hardo Aasmäe, et kui näiteks keegi on veetnud mõned aastad Vene vanglas oma poliitiliste põhimõtete eest, kas see teeb siis tema eluiga lühemaks.

Pidulikul koosolemisel tänati ja tunnustati ka Kaiu valla tegusaid kodanikke.

Kaiu valla elutööpreemia sai Päivi Aljamaa, kes on Kaiu koolis õpetanud muusikat ja inglise keelt alates 1966. aastast. Ta on valitud ka maakonna aasta õpetajaks ning saanud presidendilt Valgetähe medali.

Aasta tegija 2012 aunimetus anti noorele lootustandvale kergejõustiklasele Karl Robert Salurile, kes on tänavu tunnistatud ka Eesti parimaks noorkergejõustiklaseks, ühtlasi kuulub tema suuremate saavutuste hulka juunioride maailmameistrivõistluste viies koht kümnevõistluses.

Kaiu valla kultuuriedendaja 2012 aunimetuse pälvis Vahastu vabatahtlike päästjate komando juht Raivo Murumägi, kes korraldas Vahastus sealse kauaaegse vabatahtliku päästja Alar Akkatuse mälestusvõistluse. Spordieluedendaja 2012 aunimetus anti üle Kaiu Laskurklubi treenerile Endel Kaasikule, kelle käe all õppivad noored on saavutanud vabariiklikel võistlustel väga häid tulemusi.

Lisaks pälvis aasta parima naissportlase tiitli Liivi Erm ja parima meessportlase tiitli Karl Robert Saluri. Parimateks noorsportlasteks said Pillerin Asperk ja Rainis Raidmaa.