Uue konkurssi tulemusel antakse vedajale ainuõigus Risti valla territooriumilt olmejäätmeid koguda kuni 31.05.2018.a ehk viieks aastaks. Jäätmekorralduse üldtingimused ei ole oluliselt muutunud.

Segaolmejäätmete kogumismahutite tühjendamise minimaalne sagedus kompaktse hoonestusega ja/või tiheasustusaladel on üks kord nelja nädala jooksul ja hajaasustusaladel üks kord kaheteistkümne nädala jooksul. Kõik valla territooriumil paiknevad jäätmevaldajad loetakse peale konkurssi tulemuste väljakuulutamist koheselt korraldatud jäätmeveoga liitunuks. Ühiskasutuskokkuleppe sõlminud jäätmevaldajad loetakse korraldatud jäätmeveoga liitunuks sarnastel alustel ühistutega, st vedajaga sõlmib lepingu või loetakse liitunuks vaid üks jäätmevaldaja ja teised liituvad temaga kokkuleppe alusel.

Vastavalt jäätmeseaduse § 69 lõikele 4 võib kohalik omavalitsus, kui ta on veendunud, et kinnistul ei elata või seda ei kasutata, jäätmevaldaja erandkorras tähtajaliselt vabastada korraldatud jäätmeveoga liitumisest. Jäätmevaldajat saab vabastada vaid tema kirjaliku taotluse alusel, milles on toodud põhjused, miks soovib jäätmevaldaja enda vabastamist ja tähtaeg, milleni jäätmevaldaja soovib enda erandkorras vabastamist. Vabastatud Jäätmevaldaja esitab järgmise aasta 20. jaanuariks kohalikule omavalitsusele kirjaliku kinnituse, et kinnistul ei ole aasta kestel elatud või seda ei ole kasutatud. Kinnituse mitteesitamisel loetakse isik korraldatud jäätmeveoga liitunuks 21. jaanuarist alates.

Vabastamise tähtaja määramiseks on vallavalitsusel kohustus veenduda, et jäätmevaldaja vabastamise asjaolud on tõesed ja vabastamist võimaldavad.

Korra üheks uueks sätteks on nn 30-l kilekoti teenuse lisandumine senistele standartsetele plastkonteineritele. Selleks ei sobi päris tavaline kilekott, erimärgistatud pakendi tarnib tasu eest jäätmevedaja. Jäätmevaldaja peab tagama, et kilekott oleks kaitstult suletud mahutis (selleks võib olla ka senine konteiner, mahuti ei tohi kaaluda rohkem kui 10 kg).

Jäätmevedaja korraldab ka ohtlike jäätmete kogumise 1 kord aastas toimuvate kogumisringide näol.