Risti Raamatukogu fond on suurenenud ka tänu tublidele annetajatele. Annetustena lisandus möödunud aastal 670 euro eest uusi raamatuid. Siinkohal tänusõnad Tiina Põldarule, Tiiu Valmile, Tuuli Oderile, Jarmo Karingule ja Lea Tederile. Raamatukogule on raamat parim kingitus. Millega raamatukogu veel peale raamatute laenutamise tegeleb? Kõik saab alguse raamatute tellimisest, selle teevad lihtsamaks agarad raamatuhuvilised, kes oma soovid esitavad.

Tänu neile selle eest! Kohalejõudnud raamat tuleb töödelda vastavalt standardile, samuti tuleb arvutisse sisestada kõik raamatut puudutavad andmed. Tagamaks lihtsam ülesleidmine, tuleb raamatukogu riiuleid ka pidevalt korrastada. Kasutades rahvaraamatukogude elektronkataloogi URRAM, avaneb kõigile võimalus näha, mida Risti Raamatukogu lugemiseks pakub.

Sooviksin ka tänada kõiki, kes on paari viimase aasta jooksul abiks olnud Risti Põhikooli Raamatukogu põhifondi kordategemisel.

Raamatukogus toimuvad veel erinevad näitused ja väljapanekud tähistamaks kultuuritegelaste ja kirjanike sünnipäevi ning rahvakalendri tähtpäevi. Algklassiõpilaste raamatutest ajendatud joonistused kaunistavad raamatukogu riiuliääri aastaringselt.

Kui üks raamatukogu juba kooliga sama katuse all asub, tuleb tegeleda ka lugemiskultuuri tundidega. Koos kirjandus- ja kodulooringi liikmetega toimuvad paaril korral aastas ka uudiskirjanduse ülevaated. Organiseerime ka kohtumisõhtuid kirjanike ning muude huvipakkuvate persoonidega.

Kaheksandal veebruaril tuli kokku kolmeliikmeline Risti Raamatukogu nõukogu, kuhu kuuluvad Maie Hinno, Pille Pirk ja Triin Jaanisk. Toimusid nõukogu esimehe valimised, see ülesanne omistati Triin Jaaniskile. Koos arutasime läbi Risti Raamatukogu esimese poolaasta tegevuskava. Sel aastal muudeti ka Risti Raamatukogu lahtiolekuaegu.

Koolilaste paremaks teenindamiseks on raamatukogu avatud hommikul kella kümnest. Samuti otsustasid Lääne Maakonna raamatukoguhoidjad viia oma koolituspäev üle esmaspäevalt reedele, seetõttu on ka Risti Raamatukogus sisetööpäev senise esmaspäeva asemel reedeti. Infot raamatukogus toimuva kohta on nüüd võimalik hankida nii Risti Valla kodulehelt kui ka FaceBookist. Olete kõik oodatud raamatukogu külastama!