2005. ja 2009. aastal Põlvas toimunud talimängudel oli Saarde vald suuremate valdade arvestuses kokkuvõttes vastavalt 18. ja 12. kohal.

2012. aastal osaleti Võrus XII Eestimaa talimängudel samuti. Hea tulemuse nimel tõid kastaneid tulest välja meie lauamängijad Eiki Lehemetsa vedamisel, suusatajad Neeme Teearu eestvedamisel, korvpallurid Taavi Uke initsiatiivil ja suured kiitused abivallavanem Andres Kukele, kes esindas meie valda juhtkonnavõistlusel.

Kõigi saavutuste summas andis see suuremate valdade arvestuses kokkuvõttes hinnatava 10. koha, mis on Pärnumaa valdadest lõppenud mängudel parim.

Naistepäeval Jõulumäel toimunud teatesuusatamisega tõmmati joon alla Pärnumaa 33. talimängudele. Üldises pingereas see enam midagi ei muutnud. Viiest Saarde valda esindanud teatevõistkonnast toodi koju kolm medalit. Esikoha ja ühtlasi Pärnumaa meistritiitliga naasis poiste Cklassi trio: Simo Teearu, Rando Teearu ja Karmo Kiviste. Kolmandad kohad said tüdrukute B-vanuseklassile ja meeste võistkonnale. Üldises pingereas saavutas Saarde vald 12 ala kokkuvõttes Sauga järel II koha. Võime kindlasti selle tulemuse üle rõõmu tunda ja ootusega suvistele spordimängudele vastu minna.

Suur tänu kõigile osalejatele ja toetajatele!