Savi kuumutamiseks ja glasuuri kinnistamiseks on vaja ahju, seda lubas kasutada Laitse Seltsimaja, kus savitööga juba kauem tegeldakse. Muud vahendid, savi, tööriistad ja värvid osteti projektirahadega. Et üks töö päris värviliseks keraamikaks saaks, tuleb seda kaks korda ahjus kuu-mutada. Nii tuligi Kerlil savitöödega sõita üsna tihti Rummu ja Laitse vahet.

Rahvuste selts on korraldanud kuue tegutsemisaasta jooksul palju koolitusi, kultuuriüritusi ja ekskursioone, et oma liikmetele ja teistelegi vallaelanikele tutvustada Eestis elavate eri rahvuste kultuuri. Seltsitoa valmimine Rummu päevakeskuses pani seltsi liikmeid aga mõtlema mõne regulaarse tegevuse peale. Alati on naisi huvitanud käsitöö ja nii otsustasidki Mare Kree ja Kerli Lambing, kellele endale väga meeldib savitöö, seda ka Rummul tutvustada.

Marel on kavatsus jätkata keraamika töötoaga ka edaspidi ja taotleda selleks raha valla seltsitegevuse toetustest. Samas käivad naiste peas ka mõtted mõne muu käsitööringi käivitamisest Rummu päevakeskuses. Nooremate seas pole enam kudumis-, heegeldamis- ega tikkimisoskust – seepärast on teretulnud kõik, kes on valmis oma oskusi teistega jagama. Seltsitoas saab ka toitu valmistada, nii et seal võiks korraldada ka mõne kokanduskursuse, et ei kaoks oskus oma rahvustoite valmistada. Pöörduge Mare Kree poole, et rohkem informatsiooni saada.