Seoses maamaksuseaduse alusel kodualuse maa maamaksust vabastamisega on alates 1. jaanuarist 2013. a kehtetuks tunnistatud Sauga Vallavolikogu 20.12.2007. a määrus nr 45 "Maamaksust vabastamise kord", mille tulemusena ei anta enam eraldi maamaksusoodustusi pensionäridele ja represseeritutele. Kuna kehtetuks tunnistatud määruse alusel soodustuse saajad kuulunuks ka maamaksuseaduse alusel soodustust saavate isikute ringi (mõlemal juhul kehtinuks Sauga vallas elamise nõue), siis ei pidanud Sauga Vallavolikogu otstarbekaks ega ka vajalikuks seadusega kehtestatud soodustuste kõrval paralleelselt määrusest tulenevate täiendavate soodustuste kehtimajäämist.

Maamaksuseaduse kohaselt on kodualuse maa maamaksusoodustuse saamise eelduseks vajalik nelja asjaolu üheaegne esinemine:

a) isik peab olema maa omanik või maa kasutaja;

b) maa peab olema elamumaa sihtotstarbega või maatulundusmaa sihtotstarbega maa koosseisu kuulub õuemaa kõlvik;

c) maal asub hoone;

d) maal asuvas hoones on maa omaniku või maa kasutaja püsiv elukoht vastavalt rahvastikuregistrisse kantud elukoha andmetele.

Soodustuse saamiseks eraldi avaldust esitama ei pea - see määratakse Sauga Vallavalitsuse poolt, lähtudes maksustamisaasta 1. jaanuari registriandmetest.