Võistlus algas Tammetarkade jaoks üsna nutuselt, sest paari esimese vooru järel ei mahtunud me esikümnessegi ja olime maas ka Sambast. Poolajaks suutsime siiski juhtima asuda, kuid edumaa oli napp ja hetkeks möödus meist Räpina vald. Mõni voor enne lõppu oli aga tõeline kulminatsioon sauelaste jaoks, mil meie kaks võistkonda asusid lausa esimesel ja teisel kohal.

Tammetark võttis lõpuks siiski kindla võidu ja kuigi Sammas taandus seitsmendale kohale, oli see supersaavutus. Läbi aegade on vaid üks võistkond Sauelt suutnud enne tõusta nii kõrgele, läbides eelnevalt eelvoorud, B- ja A- finaalid kuni superfinaalini välja. Eriti tore on see, et poole võistkonnast Sammas moodustasid „nõrgema" soo esindajad, mis üsnagi meestekeskses seltskonnas on küllalt erakordne.

Eesti Maakilb 2012-2013 superfinaali lõppjärjestus

I koht 74 punktiga Saue Tammetark koosseisus Indrek Salis, Vello Toomik, Villu Liiv ja Villu Tamm. Kindlasti tuleb siinkohal ära märkida meie hulgast lahkunud Rafael Amose nimi, kes paraku jõudis kaasa mängida vaid esimeses eelvoorus. Olgu meie võit järelhüüdeks vanale mälumängumentorile!

2. Otepää, 65 punkti, läbi aegade üks edukamaid mälumängukeskusi.

3. Keila linn, 63 punkti, lõpuks ometi said ka naaberlinna mehed suurepärase tulemuse.

4. Räpina vald, 61 punkti.

5. Haapsalu, 60 punkti.

6. Anija vald, 59 punkti.

7. koht 58 punktiga Saue Sammas koosseisus Ulvi Urgard, Virve Laan, Kaido Lasn ja Andres Allpere.

Et Samba võistlustee kujunes õige pikaks, siis andsid oma panuse eelnevalt ka Indrek Tibar, Paavo Paas, Karel Uurits ja Endla Lindmäe.

Tammetark võitis Eesti Maakilva rändkarika neljandat aasta järjest ja ühtlasi tuli viiendat korda järjest Harjumaa meistriks.

Suurepärased tulemused annavad Saue Mälumänguklubile indu tegevuse jätkamiseks ja loodame, et sauelased osalevad üha aktiivsemalt linnas korraldatavatel mälumänguüritustel.

Täpsem info võistluste toimumise kohta ilmub lähiajal. Samuti ootame uusi liikmeid mälumänguklubisse. Teavet saab telefonil 6790189 või e-postil villu@saue.ee.

Tähelepanu! Saue Mälumänguklubi üldkoosolek toimub 3. aprillil algusega kell 19 Saue Gümnaasiumis, Nurmesalu 9, klass nr 310.