Mälestusi esimesest ballist, millest Endla Klemets osa võttis, kirjeldas ta järgmiselt: "Mul on meeles pilt balliks valmistumisest: ühes aulanurgas punusid tüdrukud valgest heinapallinöörist makrameed, millest kujunesid sambad (ilmselt saime heinapallinööri sovhoosist, Arved Kaubiga olid  väga head tööalased suhted ja ta oli ka lapsevanem); keset aulat oli kõrge redel, mille otsas turnisid kaunistusi üles panevad poisid; klaveri juures harjutas ansambel õpetaja Epp Sooga ballil esitamisele tulevaid laule. Kolm kuud oli harjutatud kord nädalas peotantsu - tantsukursustest osavõtjaid oli väga palju, õpetajaks endine tipp-peotantsija Peep Sillandi. Kutsusime ballist osa võtma ka naaberkoole. Kohale tulid Kuusalu ja Kose õpilased, Raasikult oli tsirkusetrupp esinemas - Andra Sõmer oli vaimustav akrobaat, teiste nimesid ma ei mäleta."

"Balli külalised olid väga elegantselt riides: poisid frakkides (Estoniast laenatud) ja tüdrukud pikkades ballikleitides. Tantsiti plaadimuusika järgi Viini valssi, aeglast valssi, sambat, fokstrotti, tšatšat. Avatud olid salongid: ühes maalisid kunstnikud soovijatest portreed, teises mängis vaikne muusika, seal sai omavahel vestelda ja küpsiseid näksida. Puhvet oli ka, see oli tollal harukordne, sest poest polnud ju midagi saada, aga jällegi - Veera Maurer, tollane kaupluse juhataja, oli lapsevanem," meenutas Endla Klemets.

Klassijuhatajana naudib Klemets oma õpilaste väga head iseseisvat organiseerimisvõimet ning oskust töötada ühtse meeskonnana. Ta imetleb abiturientide entusiasmi ning on meeldivalt üllatunud, et õpilased on suutnud äratada huvi mitmetes sponsorites, kes on olnud nõus kevadballi toetama, kuid sellevõrra on ka ootused suuremad: palju osavõtjaid, uhked kostüümid, nauditavad esinemised, tantsumelu ja lõbus meeleolu.

Täpsemat infot ballil toimuva ning piletite kohta leiab Facebookist.