Täidiseks hauta hakitud sibul ja seened võis ja aja hakklihamasinast läbi, sega tärklisega ja maitsesta soolaga. Lisa hakklihale muna, piimas leotatud leib, maitseained, tärklis ja peeneks hakitud sibul. Vormi ümarad kettad, pane keskele täidist ja vormi palliks. Lao pallid küpsetusvormi, vala peale õlu ja küpseta 220 kraadi juures tund.

LÕHEPALAD

600 g lõhefileed, 200 g sibulat, 150 g riivitud juustu, 200 ml rõõska koort, 100 g võid, 1spl jahu, õli, maitseained.

Lõika kala paladeks, riputa peale maitseained, paneeri jahus ja prae õlis kergelt läbi. Aseta kalad küpsetusvormi ja tõsta igale palale peale võis hautatud sibularattad. Sulata ülejäänud või, paisuta selles jahu ja kui jahu hakkab pruunistuma lisa rõõsk koor ning kuumuta mõni minut. Vala kaste kaladele, riputa peale juust ja küpseta 220 kraadi juures 20 minutit.

JUUSTUTIBUD

100 g juustu, 100 g jahu, 50 g võid, 1 muna, 5 tl vett.

Riivi juust. Sõelu jahu kaussi ja tükelda külm või sinna peale. Mudi võid seni kuni segu näeb välja nagu leivapuru ja lisa pool juustust. Sega munarebu ja vesi, pane paar lusikatäit eraldi ära ja vala ülejäänud jahusegule. Sega ühtlane tainas. Hoia veidi külmas ja seejärel rulli laual õhukeselt lahti. Nüüd lõika välja tibud (või mingi muu kuju) vormiga. Aseta tibud plaadile, pintselda üle kõrvalepandud munaseguga, riputa peale juust ja küpseta 190 kraadises ahjus 10-12 minutit.

LIHAVÕTTETRÜHVLID

225 g valget šokolaadi, 4 spl toorjuustu, vaniljet, nonparelle.

Aseta šokolaad ja toorjuust kaussi ja aseta kuumaveevanni. Sega seni kuni šokolaad on sulanud. Sega juurde vanill ja jahuta külmas 1,5 tundi. Võta segu teelusikaga ja aseta nonparellidele ja veereta pallikesed.

HEAD ISU!