Arvan, et see on  päev, kus mees vőib uhkusega tunda, et ta on Mees  suure algustähega ja naine  tunneb end tähelepanu keskmes ja  armastatud  inimesena.

Prandi  külamajas toimus 8.märtsil  „Naistepäeva pidu kaminavalgel".

Paljudel pidulistel olid käes lilleőied ja näol  naeratus, et kinkida need oma sőpradele ja armsatele ini-mestele.

Igal  pidulisel  oli  vőimalus katta ise oma pidulaud. Järsku tekkis külamajas palju perenaisi ja toimekaid  inimesi. Toimekaid  inimesi selles mőttes, et kőikidel pidulistel oli vőimalus minna  külamaja  kööki, kasutada nőusid ja  kujundada endale ilus pidulaud. Selline suhtumine tekitas inimestes sooja kodutunde, mis väljendus nende hilisemas  tänutundes.

Ansambel „Mart Bänd" oli juba varakult kohal, et  pillid peo alguseks  pai-ka panna. Oleme mitmetel meie külaüritustel kaasanud meie koduvalla isetegevuslasi. Seekord palusime Saima Kamsi sisustama  tantsuvaheaegu. Nii siis vaheldusid tantsud Saima etteastega. Oma imelise tantsuoskuse ja kostüümidega vőitis ta kohe piduliste südamed. Tema  esinemistele elati kaasa, hőigati, vilistati ja loomulikult sai ta tugeva aplausi osaliseks.

Olen tänulik oma  külaperedele, kes tänasid meie peret küla heaks tehtu eest lillede ja kingitusega. Sünnipäevaőnnitlused kuulusid aga Prandi küla elanikule  Evi Ojasalule.

Üllatuseks peolistele oli meil tellitud suur peotort, kus mehedki leidsid, et maitseb suurepäraselt. Kell oli ammu ületanud südaöö, kui külamaja ukse sai sulgeda ja viimane peoline koduteele saata.

Sel korral pakkusime vőimalust kőikidele, kes soovivad meie üritusest osa vőtta, on teretulnud. Olid oma küla inimesed ja nende sőbrad. Oli inimesi Paidest, Päinurmest, Imaverest, Kirnast, Türilt.  Kurb  tősiasi on see, et Koigi inimesi vőis üles lugeda  ühe käe sőrmedel. Mis on juhtunud? Ka  Koigis toimuvatel üritustel käib inimesi väga vähe. Kuhu on  kadunud inimeste soov kokku tulla oma sőpradega. Olla koos naabrite ja töökaaslastega. Kuulata meeleolukat muusikat ja tantsida. Nautida esinejate etteasteid.

Koigi vallavalitsus on andnud külaseltsidele suurepärase  vőimaluse, toetades rahaliselt ürituste korraldamist. Ikka selleks, et peopilet oleks kőigile taskukohane. Mul on heameel, et Prandi üritustel ja tegemistel ei ole osavőtt probleemiks. Ikka juhtub  nii, et  alati ei ole kőikidel oma külainimestel vőimalik osa vőtta. Kuid kes on südamega oma kodukoha tegemiste juures, siis see ini-mene leiab selle aja.

Püüame üheskoos muuta  oma  elu paremaks  ja  märgata inimesi  oma  kőrval, neid austada ja tunnustada.