On märts.....Mäletan, et minu kooliajal sai ka kevadvaheajal uisutamas käia, aga seda ikka liuväljal ja siiski pidi hoolega jälgima, et uisunina kohati välja sulanud mullakamarale ei komistaks. Tagajärjed olid teadagi millised....

Nüüd võib aga liugu lasta lausa kõnniteel, sest sile jääpind selle lühikese päikesepaiste ajal küll kindlasti ära ei sula. Sirutad sa varbaid, mis sa sirutad, küüntega jääst ikka kinni ei haara ja tagajärjed on teadagi millised...

On märts......Päevad on siiski juba tuntavalt pikemad ja kui ise seda ei märka, siis annab sellest teada  varahommikul akna taga sädistav linnukoor. Ja kui sa ikka ei viitsi sooja teki alt välja ronida, siis toksib mõni julgem tihane su aknaklaasile, sest toidulaud akna taga on tühi mis tühi ja küllap nad juba teavad, kuidas su südametunnistusele koputada.

On märts.....ja tegelikult on hommikused põõnamised  selleks korraks jälle läbi, sest kuu lõpus keerame kellad jälle õigeks, et triksis- traksis kevdistele aia- ja põllutöödele vastu minna. Õigel aednikul on seemned juba mullas ja esimesed külvikastid aknalaual rohetamas.

Usun, et nii mõnigi perenaine juba omakasvatatud maitserohelist toidule lisab. On ju nendes paljukiidetud vitamiinid, ilma milleta tõesti raske on hakkama saada.

On märts.....Raske on hakkama saada  ka ilma päikeseta ja seepärast usume, et küll see kevad ka meieni jõuab. Mida kauem teda ootame, seda väärtuslikum ta meie jaoks on. Kalendrikevad ongi juba käes, seega õige aeg ilusat kevade algust soovida.

Olgem siis kannatlikud ja nautigem tema saabumist!