Lootuste Karikas on üle-eestilistest võimemisvõistlustest kaalukaim, seal osalevad kõik parimad eri piirkondades tegutsevate klubide sportlased.

16.-17. märtsil toimus aga Tartus VK Rütmika lahtine kevadturniir, kus Grete-Lisette Gulbis saavutas oma vanuseastmes taas esikoha. Rose-Marie Riitsalu esitust kroonis aga seekordki oma vanuserühma 2. koht.

Grete-Lisette tegeleb iluvõimlemisega juba viiendat aastat treener Elsa Sinijärve käe all. Tüdruk ütles, et talle meeldib võimlemise juures kõige rohkem võistlemine ja kavade koostamine. Tulevikus tahabki ta koreograafiks saada.

Tütarlapse päevad on väga pingelised, sest koolis õppimisele lisaks käiakse kuus korda nädalas ja ikka kolm tundi korraga vaheldumisi võimlemistreeningutel Tartus ja Otepääl. Lisaks on Grete-Lisette õppinud neli aastat balletti.

Ka käesoleval aastal käib ta kolm korda nädalas seda kunsti treener Helena Toominga juhendamisel õppimas ning harjutamas.

«Iluvõimlemise ja balleti õppimine meeldivad mulle väga,» rääkis Grete-Lisette. «Mõnikord on küll raske, aga olen rahul. Kuna olen ka varem kõrgeid kohti saavutanud, tahaks üha enam võistelda.

Olen väga tänulik emale, kes mind iluvõimlemise juurde viis ja nüüd iga päev treeningutele sõidutab.»

Rose-Marie Riitsalu tegeleb iluvõimlemisega samuti viiendat hooaega. Tema käib Tartus iluvõimlemistreeningutel viis korda nädalas - kui võistlused tulemas, siis rohkemgi. Tema varasem treener oli Margit Saidla, sellest hooajast harjutab tüdruk Teivi Tedre käe all. Lisaks treenib ta kaks korda nädalas balletiõpetaja Eva Lutsu käe all.

Rose-Marie suur eeskuju on võimlemisklubi Janika omaniku Janika Möldri tütar Carmel Kallemaa. Rose-Mariegi tahab saada sama edukaks. «Olen saanud iluvõimlemisvõistlustelt juba 17 medalit. Minule meeldib individuaalvõistlus rohkem kui rühmvõimlemine. Kuigi ka selles olen saavutanud häid tulemusi, » selgitas tüdruk.

Rose-Mariele meeldib veel mitme spordialadega tegelda. Eriti südamelähedased on talle kergejõustik ja suusatamine. Veel osaleb ta aktiivselt Tõrva kunstistuudio ja oma ema Ulvi Riitsalu juhendatava tantsustuudio Lys tegemistes.

Sellel kevadel sõidab Rose-Marie Saksamaale Düsseldorfi iluvõimlemise ja aprillis Barcelonasse rühmvõimlemise võistlustele.