Tõrva Kodu valmimine on osa suuremast erihooldekodude reorganiseerimisprojektist.

Projekti käigus ehitab AS Hoolekandeteenused Euroopa regionaalarengu fondi toel nüüdisaegsed uued elupaigad erivajadusega inimestele Eestimaa 11 paika. Kokku valmib 55 kümnekohalist peremaja, mille kogumaksumus on rohkem kui 26 miljonit eurot. Tänaseks on valminud juba 44 peremaja üheksas asukohas üle Eesti.

Tõrva Kodu lõi Tõrvasse 21 uut töökohta. Tööd leidsid 19 tegevusjuhendajat, vanemtegevusjuhendaja ja kodu juht. Tõrva peremajade projekteerija on Innopolis Insenerid OÜ, ehitaja AS Nordecon koos oma tütarettevõtte Eston Ehitus AS-iga. Mullu märtsis alanud ehituse maksumuseks kujunes kokku 2,9 miljonit eurot.

Lisaks Tõrva Kodule valmis hiljuti Lõuna-Eestisse Tartumaale teinegi samalaadne pereküla Kodijärve Kodu.

Sealsesse viide peremajja käib praegu vilgas kolimine. Viljandi linnas Näituse tänaval ja Viljandi lähedal Karulas valmisid sama projekti käigus peremajad möödunud aastal.

19. märtsil pidas Tõrva Kodu meeleolukat soolaleivapidu. Külaliste sõnavõttudest õhkus südamlikkust, soojust ning soovi, et Tõrva Kodu saaks nende asukatele tõeliseks koduks. Ka kaasatoodud kingid muudavad kodu hubasemaks. Meeleolu aitas luua rahvatantsuansambel Liisud, muusikalise meelelahutuse eest hoolitses Arnold Looga.

Tegusam elu - sellest mõtteviisist juhindutakse iga päev, kui luuakse klientidele võimalusi aktiivseks ja mitmekülgseks eluks kogukonnas. Et tegevusjuhendajatel jätkuks ikka pikka ja kannatlikku meelt, südameheadust ning soojust kõigi jaoks. Selline töö pole jõukohane igaühele. Hoolealustele aga head kohanemist!