Jaanuaris osales Butuzovi nim. koor V Rahvusvahelisel kooride ja vokaalansamblite festivalil „Kristallvõti". Tallinna Vene kultuurikeskuses näitas oma esinemiskunsti 13 kollektiivi Tallinnast, Kohtla-Järvelt, Narvast, Kiviõlist ja Peterburist.

Sellel festivalil on Kiviõli koor aastatega saavutanud suure publiku poolehoiu. Koori esinemist ilmestavad pillimehed, kaasatakse klaver, meloodika, bass-kitarr, löökriistad, balalaika ja akordion.

16. veebruaril korraldati Kiviõlis Vene koorimuusika päev. Sellel samuti traditsiooniks kujunenud muusikapäeval ei ole rahvamaja ainult esinemiskoht, vaid ka klass, kus õpitakse proovide ülesehitust ja tehakse hääleseadet. Seekord jagas meisterklassis õpetust Tallinna koorijuht Svetlana Zaugarova, kes tõi kooripäevale kaks pealinna noortekoori. Kiviõlis esinesid veel koorid Kohtla-Järvelt ja Narvast.

Jaanuari ja veebruari kooriesinemised jäävad meelde mitte ainult huvitava lauluvalikuga, vaid ka uue esinemisriietusega. Koorinaistele tegi kingituse Kiviõli firma Vezela ja selle juht Veera Sobtsak.

Ülestõusmispühadel ootab koori esinemine Narva õigeusukatedraalis. Praegu valmistab koor kevadkontserdi eeskava, mis on plaanitud 27. aprillile.

Uuendust koorielule peaks lisama soovitud esinemine suvisel folkloorifestivalil. Segakoorile, mille repertuaaris on põhiliselt klassikaline ja kaasaegne repertuaar, on vaja lisada oma kavadesse vene rahvalaule.

Raissa Višnjova on rahul koori saavutustega, kuid vajaka jääb publiku huvist. Esmalt just oma linna publikust! „Meile ei ole vaja suuri kassanumbreid, koorirahvale on suurimaks tasuks kuulajate tänulik aplaus", ütleb koorijuht.