1. Ehitatavasse Sõrve külastuskeskusesse rajatakse kaasaegne kõiki vajadusi rahuldav turismiinfopunkt, kus jagatakse kohaliku piirkonna turismiinfot. Seal toimub ka temaatiliste meenete müük ja palju muid turistidele vajalikke tegevusi. Siit küsimus teile: miks peab vald ehitama 300 m kaugusele oma infopunkti ja palkama sinna tööle vöörkeeli oskavad teenindajad?

WC-de ehitamine on kindlasti vajalik tegevus (2 meestele, 2 naistele, 1 inva)

2. Kuna ehituseks läheb selle aasta kevadel ja vald on selleks planeerinud 12559 EURi ning soovib saada lisaraha europrojektidest, siis minu küsimus: kuidas saab projektiraha taodelda, kui teie vastusest selgub, et peale WC ja infopunkti te ei tea isegi, mis sinna võiks tulla?

Kindlasti peab teil olema detailne ehitusprojekt, peavad olema muud projektid ja taotlused, vastasel korral ei läbi rahataotlus esimest voorugi.

Palun avalikustage, mis fondidest soovib Torgu vald raha saada ja kui suures ulatuses? Või teeb taotluse kellegi salapärane MTÜ?

3. Kas vallavalitsus on oma istungitel arutanud võimalust tehnohoone müüki panna või korraldada rendikonkurs? Siis ei peaks vald tehnohoonesse paigutama 23559 EUR oma raha ning oleks võimalus isegi teenida.

Antud hetkel võib tugineda ainult külajuttudele, et üks perekond soovib seal avada pannkoogikohvikut või et volikogu esimehel olla oma pikaajaline salaplaan.

Kuna informatsiooni ei jagata, siis jää või uskuma!                                               

Vastust ootama jäädes
vallakodanik Jüri Mitt

Kordaksin 29.10.2012.a. vastusest Jüri Mitile olulisemat.

Olen seda küsimust ja ka vastust korduvalt Delfis lugenud, ei saa aru kuidas veel vastama peaksin.

Kaasfinantseerida (suuremas osas loodame saada raha europrojektide toel) on plaanis 2013.a. Sõrve tuletorni tehnohoone remonti 2013.aastal 12559 euro ulatuses, 2015.a. 2000 euro ulatuses ja 2016.a. tehnohoone ümbruse korrastuseks 9000 eurot. Kõik on ilmselt käinud Säärel ja näinud, mis seal tehakse.

Järgmisel aastal valmiv tuletornilinnak tuleb  väga ilus ja korralik. Vallale kuuluv tehnohoone ja väljakäik ongi  eelmisest ajast ja suures kontrastis ümbritsevaga. Esialgse kava kohaselt plaanisime tehnohoonesse infopunkti koos korraliku väljakäiguga. Kuna seal käib praegu ja hakkab tulevikus veel rohkem külastajaid käima, siis lisandub kindlasti majale ülesandeid veelgi ja lõpuks selgub niikuinii, et hoone võiks suurem olla. Aastaid oleme suveperioodil tasunud vallale kuuluva territooriumi ja väljakäigu korrastamise eest. Rahapaigutuse mõte võikski olla, et tulevikus ei peaks vald küllalt suure maaala hooldamise eest enam maksma.

Peale Sääre tuletornilinnaku tööle hakkamist selgub ilmselt täpsemalt, mida veel Säärel vaja oleks.

Vallavara üle otsustab vallas volikogu. Vallavalitsuse istungitel ei ole arutatud võimalust tehnohoone müüki panna või korraldada rendikonkurss. Küll aga üritame olla kursis erinevatest fondidest euroraha taotlemise võimaluste ja tingimustega. Lisaksin et kuulen ka igasuguseid jutte nagu lugupeetud Jüri Mittki, aga pannkoogikohviku (võibolla oleks turismihooajal tõesti selline vajadus) perekonnast pole ma midagi kuulnud, samuti pole kuulnud külajutte volikogu esimehe pikaajalistest salaplaanidest. Vald ei saa eriti toimetada külajuttude alusel.                                

Lugupidamisega

Tiit Põld
vallavanem