Kuna koosoleku päevakorras oli ainult minu tagasiastumine OÜ Pandivere Vesi juhatuse liikme kohalt, siis mis võiks Siret Kotka arvates olla minu motivatsioon sellise koosoleku protokolli võltsimiseks? Soovitan asjast huvitatutel küsida Siret Kotka käest, keda me peame isikliku „abi" eest tänama, et Väike-Maarja valla musta pesu peab Virumaa Teatajas loputama ja kes on see vallavalitsuse liige, kes kirjutab, et koosolekut ei toimunud? Kui Siret Kotka on võltsimises veendunud, siis miks ta ei nõustunud minu poolt talle vallavolikogu istungil tehtud ettepanekuga, et juhul kui ta eksib ja leitakse, et tegu ei ole võltsimisega, siis kas Siret Kotka on nõus avalikult vabandama paljude inimeste aja raiskamise eest?

Kui tegu on nelja volikogu liikmega, kes tegelevad sügiseste valimistega, siis saan ma asjast loomulikult aru - on ju vaja silma paista. Olukord on aga hoopis teistsugune, kui tegemist on vallavolikogu revisjonikomisjoniga. Sellise komisjoni eesmärgiks on valla varade sihipärase kasutamise ja vallavalitsuse tegevuse otstarbekuse kontrollimine.

Seega ei ole revisjonikomisjoni esimees Siret Kotka lihtne hädapasuna puhuja, vaid ka vastutaja. Töötan Väike-Maarja vallavanemana alates 2011. aasta aprillist ning võin julgelt väita, et olen alati kõikidele revisjonikomisjoni soovidele vastu tulnud ja võimaldanud tutvuda kõikide ametlike dokumentidega, mida vallavalitsuses on koostatud. Mulle on imekspandav kui Siret Kotka väidab, et valla võimukoridorides on „hämar".

Olen alati olnud sõnavabaduse poolt ja iga meie vallakodaniku (sh Siret Kotka) arvamus on oluline. Samas on kõigil omad prioriteedid ja võtmeküsimused. Valida on näiteks, kas avaldada arvamust valla homset kujundavates küsimustes (valla arengukava, eelarvestrateegia või iga-aastase eelarve) või kirjutada vastuseisu õhutavaid artikleid, kus teksti on võimalik põimida kõik maailma hädad: alustades kliimasoojenemisega, lõpetades ämma öökapiga. Ma ei saa hakata üles lugema kõiki Eesti Keskerakonna „ämbreid", nagu teeb seda noorpoliitik Siret Kotka reformierakonna puhul. Lihtsalt vallavanemale ei sobi see.

Käesoleval aastal on populaarne ansambli Põhja-Tallinn laul, mille refrään on umbes selline: „...Vahel vaatame taevasse, kas meil on aega veel, meil on aega veel, kõigil on aega veel..." Tõenäoliselt läheb veel aega, et revisjonikomisjoni esimees Siret Kotka saaks aru, et oluline on panustada ka koduvalda. Soovitan leida tal lihtsalt aega osalemiseks volikogu juhatuse koosolekutel (Siret Kotka puudus 2012. aastal toimunud 11 koosolekust 10-nel korral). Jah. Sellise käitumise puhul ei saa imestada, miks muutuvad võimukoridorid „hämaraks". Kellel on huvi, siis kõik meie vallavolikogu istungid on salvestatud ning neid on võimalik kuulata. Lindistused asuvad Väike-Maarja raamatukogus ja vallakantseleis.