See ülipõnev ja palju pakkuv tööprotsess kestis kaua ja oli aeganõudev. „Kõigepealt lauljate ja laulude valimine, sealt edasi seadete loomine. Prooviperiood. Lisaks veel mitmed töötoad: hääleseade, lavalise liikumise, cd disaini loomine jpm. Kogu tööprotsess on olnud 7 kuud pikk. Tahan siinkohal tänada kõiki osalejaid ja kaasaaitajaid.

Kristi Kullerkuppu, kes oli meie „fotovari" kogu selle aja jooksul, kõiki sponsoreid, toetajaid, autoreid. Tänu on mu sees nii palju! Kõigi teie toel jõudis lõpuks kätte see hetk, kui meil plaat käes ja lauljad esitluskontserdil kõik ükshaaval laval särada said! See oli tegelikult see kõige tähtsam moment. Vähemalt mulle", kirjeldas loomeprotsessi projektijuht Martin Heinla.

Sel maagilisel naistepäeva õhtul, kui Kohila kooli pidusaalis „Kuukiigutaja" albumit esitleti, häälestati publik Tea Raudsepa sulest tulnud tekstide lummuses kauni sõnumi vastuvõtmiseks, mida saalisviibijatele vahendas Meelis Kubo (alias Miraakel).

Õhus on OOTUS. Talve valge lina all, pehmes pesas on ärkamas kevad. Seal, kus lumikellukeste ninad janunevad juba leidja rõõmu järele. Esimesed mullajanused veenired teisendavad lume suhkruse vaaba aegapidi rohelisteks võrseteks. Murduvate jäälosside seintele ilmuvad praod, otsekui oleks keegi neid mustade küünistega kraapinud. Varsti, juba õige pea „ujub päikene roosana rabas ja liblika lennuplats" valmib" kevadenabal". Nendel Põhjamaa tumedatel aegadel aga, kui Päike on veel haiguslehel ja meid lastakse ainult tema eeskotta kiirvisiidile, kui sünge taevas on inimestele pähe vajunud, nii et kõigil on justkui juustel ühetaoline hall villarätt ning nägudele kleepunud raagus puude võrkjad viirud kui ämblikuvõrk - ühel sellistest hetkedest poolitab taeva pärlmutterhõbedane valgusetriip ja kardinateks rebenenud taevaeesriide vahelt ilmub lavale KUUKIIGUTAJA. Dekoratsiooniks tema taga universum ning alata saab uus elu teatritükk, ärgata lootus, paista veel valimata teeotsad, avaneda veel seadmata tulevikusihid, tärgata läbielamata tunded.

Ja siis nad tulid... ikka ühe- ja kahekaupa ja kandsid meid oma imeliste häälte ja toredate lauludega kaugele kaasa. Merit ja Märten Männiste, Tiina Adamson, Peter Põder, Kairi Õigemeel, Marelle Suurmäe, Mait Rõõmus, Maarja Sert, Maiu Kant, Lauri Pesur, Hanna Kristiina Liht, Lisa-Marie Silbaum, Rea Kõiv, Steffi Viita ja Merilin Männik.

Bändina särasid laval Martin Heinla - Cajon, Maarja Paju - klaver, Peter Põder - kitarr, Sten Suurmäe - bass, Karl Helmeste - trummid, Robert Loigom - trummid, Hardo Hansar-kitarr, Merit Männiste - viiul ja Aime Mäesalu - klaver, Lauri Pesur - klaver. Külalisesinejana astus kontserdil lavale ka Lea Liitmaa, plaadilt leiate ühe tema vana hiti uues kuues. Ja muidugi Birgit Õigemeel, kelle rõõm selles protsessis kaasategemise üle, mida ta saalisolijatele vahendas, liigutas meid kõiki. Täname teid kuulajatena!

Kogu plaadimüügist saadav tulu annetatakse Camphilli küla ja Katikodu muusikaalase tegevuse rikastamiseks, muusikavahendite soetamiseks jne. Kavandame noortega neile suvel väikese unplugged kontserdi anda, mille raames anname üle selle, mida saame soetada kogunenud plaadimüügitulust. CD Kuukiigutus tootja: MusicWorks stuudio, kujundus: PurkStuudio , trükk: Digibox OÜ „Kuukiigutuse" plaati saate teiegi endale soetada. Tehes seda, teete HEA TEO. Plaati saab osta vallamajast, kultuurinõuniku kabinetist. Ühe plaadi maksumus on 7 eurot.

Projekti põhirahastus on tulnud Euroopa Noored Noorte Omaalgatuse programmi kaudu. Õla on alla pannud mitmed siinse piirkonna ettevõtjad ja kohalik omavalitsus. Kontserti korraldas MTÜ Raplamaa Noored.

Kontserdi korralduse toetajad: Euroopa Noored, Kohila Vallavalitsus, Rapla Kultuurikeskus, Jack and Jones, Space OÜ, Event Center OÜ, Tre Music OÜ, House of Trends, Sofia Cafe, Purkstuudio OÜ

Kuukiigutuse albumi rahastajad: Euroopa Noored, Lallemand AS, Põrandakeskus OÜ, Säästur1 OÜ