Juubelikontsert andis väikese ülevaate Evaldi muusikuteest läbi 40 aasta. Nagu kombeks, ei istu päevakangelane mugavas tugitoolis, vaid ikka klaveritoolil.

Evald on Elva ja Valga muusikakooli õpetaja ning teda olid tervitama tulnud tema õpilased Marta Külaots, Katrin Purgas, Ott-Mait Põldsepp, Kristin Ilves ja Mairin Tann. Elva muusikakoolis oli juubilar õpetajaks aastatel 1972-1982 ja nüüd aastast 2005. Aktiivsel Fixi perioodil Evald õpetamisega ei tegelenud ja uuesti alustas pedagoogitööd 1991. aastal Viljandi Kultuuriakadeemias levimuusika osakonnas, sama aasta alguses tõi elu teda Valgamaale. Evald on aeg-ajalt osalenud teatrite töös Ugalas, Pärnu teatris Endla ja Vanemuises, kus ta lõi kaasa muusikalides ja kontsertmeistrina. Evald elab Puka vallas ja töötab Puka rahvamajas 2010. aastast. Ta juhendab meesansamblit, naisansamblit ja segakoori U-Tuur, kes kõik ka kontserdil esinesid.

Tervitama olid tulnud ansamblid Kuldne Trio ja Fix. Kuldse Trioga tuuritas Evald koos ringi juba seitsmskünendatel aastatel, nüüd on ta viies kolmas liige juba viis aastat, nagu juubilar ise ütleb. Kontserdi ametliku osa lõpetas ansambel Fix, kus Evald on mänginud 41 aastat. Kontserdi lõppedes seisis publik saalis püsti, aplodeeris ega tahtnud ansamblil lavalt lahkuda lasta.

Jõudis kätte õnnitluste aeg ja õnnitlejaid oli palju, tulnud oli ka kultuuriakadeemia vilistlaste vokaalansambel Pillerkaar, mille kontsertmeistriks oli juubilar.

Juubilar tänab sugulasi, sõpru, õpilasi, muusikakollekiive, külalisi, kõiki õnnitlejaid, helimehi Vahur Laost, Silver Laksi, Meelis Külaotsa ja Merike-Kai Jeetsi.

Uute kohtumisteni kevadisel taidlejate kontserdil, seda juba välilaval.