Merle on oma sõnul väga-väga tänulik Sangaste kandi rahvale, et tal oli selline hea töö ja sellised erakordselt toredad inimesed ümber. Minu, vallavalitsuse ja volikogu poolt maani kummardus meie Merlele tehtud tohutu töö eest kogukonna kultuurilambis tule hoidmise ja selle helesäravaks keeramise eest! Merle nimi jääb kuldsete tähtedega meiekandi kroonikasse.

Kuidas siis kultuuritööga edasi? Ikka tasa ja targu. Planeeritud ettevõtmised toimuvad ja elu läheb edasi. Kultuurikomisjon väsimatu Katrin Kõivu eestvedamisel tasuta vabatahtliku tööga toimetab ja jagab kultuuritoimetamisi vähemalt 2013. aasta lõpuni. Seejärel otsustab juba uus valitud võim, mis saab edasi. Praegu meil kultuuritöötajat ei ole ja niipea kohe olema ei saa. Aeg on aru pidada. Muu elu- ja kultuuritrall käib ikka vanamoodi edasi.

Vallas on uus neiu vastuvõtuletis. Tema nimi on Laura Karavin ja ta teeb ka raamatupidajatööd kassiirina lapsepuhkusel viibiva Karmeni asemel. Vanem neiu Keddi läks ära maakera kuklapoolele töökogemusi omandama ja seetõttu ongi meil uus asemik.

Lisaks sellele tegeleb aprillist alates ehitusasjadega Peeter Aunapuu. Kuna ehitusregistri pidamine nõuab üha enam vilumust ja kogemusi, loobus abivallavanem Priit neljandikust oma töömahust ja ka vastavalt neljandikust palgast hr. Aunapuu kasuks ja meil on nüüd endise abivallavanema palgaraha eest nii ehitusnõunik kui ka abivallavanem. Kellel juba närv krussi läks, et näe kus raiskajad, siis saan kinnitada, et valla kulutused sellega ei tõusnud. Lihtsalt töömahtu jagati spetsialiseerumise huvides. Kuri võib vabalt aga olla näiteks minu peale, sest minu palk tõesti varsti tõuseb. Samuti keskmiselt 10% tõuseb palk ka ametnikel vallas. Lihtsalt meil pole see 8 aastat kellelgi tõusnud. Palk, ma mõtlen.

Valla koeraomanikke tahaks aga manitseda oma hambulised heasüdamlikud kurjamid ketis ja aias hoidma.

Kodus on neil ehk tõesti hea läbisaamine kodakondsetega tänu ulualusele ja ninaesisele, aga külas ringi joostes võib penil hull mõte pähe tulla püksimaitse suhu saamiseks.

Näiteks Sangaste ja lossi vahelist kergliiklusteed kasutavad lapsed, ratturid, jalutajad, kepikõndijad jne, siis halbade vahejuhtumite vältimiseks hoidkem oma kutsad kodus. Kui koer ründab inimest või ehmatab mõnda last, siis võib peremees päris valusasti karistatud saada.

Ka vald hakkab tegema reide hulkuvate koerte ohjamiseks ning hoolimatust ei andestata. Tegu on ikkagi laste ja vanuritega, keda võivad hulkuvad koerad ehmatada ja hammustada.

Nii see kevad on! Kord sulab hing ja süda kevadpäikeses, kord ka säästud sellega seoses! Aga ilus ta on ja lootust toov ka ... see kevad me mail!

Kõigile kogukondadele hulgi kevadet ja heledat päikest!