Kuna Loksa Linnavalitsusele edastatud nn. seletuskiri koosneb üksnes Ternovskaja poolt koostatud kümmekonnast valefaktist ja rumalusest, ei ole mõistlik seda isegi kommenteerida. Ei hakka seekord veel avalikustama ka kolmekümmet Ternovskaja mõttekaaslast, kes arvatavasti teadmatusest paberile oma allkirja andnud. Allkirjade lehte vaadates tundub, et mõni tegi seda olukorras, kus polnud võimeline isegi oma nime loetavalt kirjutama. Seetõttu tunnen neile vaid kaasa ja soovitan teha ise midagi, mis linna kultuurielu huvitamaks teeks. Soovitan allkirja andjatel endil osaleda linna kultuurielus, sest võimalusi on selleks juba täna piisavalt.

Julgen kinnitada, et kultuur ei koosne „tralliga" laatadest ja diskodest, nagu soovitab Ilmi Ternovskaja oma ettepanekutes.

SA Loksa Kultuur tiiva all ja eestvedamisel tegutsevad täna mitmed ansamblid ja kollektiivid - ole vaid ise aktiivne ja osale. Toon siinjuures ära vaid kõige toimekamad. Hoogsalt tegutsevad naisansambel ja Muusikakooli vilistlaste koor Juule Laurendi juhendamisel, Loksa Lauljad Raidi Andre juhendamisel, naisansambel Kalina Tatjana Šitškina juhendamisel, segarahvatantsurühm Elna Linkvisti juhendamisel, laste kunstiring Lemara Vahi juhendamisel, Memmede Tantsuring Riina Juhkami juhendamisel ja mitmed teised.

Loksa Kultuurikeskus korraldab väljasõite teatrisse, kui vaid soovijaid rohkem oleks - näiteks 8.02.2013 Vene Teatrisse ja 12.04.2013 Vene teatrisse oli vaid vastavalt 5 ja 3 soovijat. Peaks vist olema selge, kolme inimese jaoks bussi tellimine ei ole mõistlik tegu. Ka male- ja kabering hr Leesmenti juhendamisel lõpetas tegevuse just vähese huvi tõttu. Isegi tantsukursustel soovis osaleda vaid kolm paari - vist ikka seepärast, et Ternovskaja koos kaaslastega soovib diskot! Äkki õpiks esmalt valsi selgeks! Aga loomulikult on ka diskot vaja ja seda ka Loksa noored saavad - tulemas on suvi ja ei jää olemata ka diskod, taidlejate peod ning tantsuõhtud.

SA Loksa Kultuur korraldab kõik ülelinnalised pidustused: vabariigi aastapäev, jaanipäev, linna aastapäev, emadepäev, talgud, advendi-ja jõuluüritused ning laste töötoad.

Kultuurikeskuse kammersaalis korraldatakse regulaarselt kontserte ja laste ja noorte üritusi.

Hea loksalane! Tahan eeltooduga öelda, et veel paremini saab vaid siis kui hädaldamise asemel ise kaasa lüüakse.

Naudime meile pakutavat KULTUURI, teeme ise midagi, et linna kultuurielu muutuks huvitavamaks ja kui siis aega üle jääb, läheme "tralliga" laadale.