Selle õppeaasta pearõhk oli kollaažidel, kus fotost saadud inspiratsioon on õpilasi huvitavalt omaloomingut tegema innustanud. Kleepe- ja pahtlilabida- tehnikaid kasutanud õpilased on muutnud arhitektuuri kajastavad maalid visuaalselt põnevaks.

Pildid, millesse on aga juba miksitud inimesed (Chaplini töö, Eva ja Adam, vanad fotod kohvrikujulisel alusel ning kirja ja kirjasulega töö), tahavad rääkida lugu, mille kohta kunstitegijal on oma teooria ja oleme õnnelikud, kui vaatajatel tekivad omad lood.

Enim vastukaja on leidnud n-ö lainepapist loomade topised. Nende võlu on tõenäoliselt nii väga lihtsalt kättesaadavas materjalis kui ka nende ruumilisuses - nad mõjuvad seinale riputatavate skulptuuridena. Selliseid ruumilisi pilte nimetatekse kunstimaailmas assamblaažideks.

Näituse avamisel oli lastel töötuba, mille eesmärk oli valmistada antud näitust iseloomustav plakat. Plakati valimisel oli sõnaõigus nii kunstikooli lastel kui õpetajatel. Ühisotsusel anti kaks preemiat: esimene Kendra Anniste ja Elisabeth Abeli plakatile ning teine preemia Moonika Robasele. Mõlemad plakatid jäid näituse ametlikeks reklaamplakatiteks.

Näituse kokkuvõtt eks saame öelda, et eksponeeritud joonistused- maalid on siiski väike hulk sellest, mida lapsed aasta jooksul teevad. Ka ei suutnud me mahutada tarbekunsti õpilaste töid, mida loodame näidata Kose raamatukogus veel sel kevadel.

Kõike põnevat, mida tehakse teise kursuse animatsiooniõppes, saame näha lähitulevikus kooli kodulehel. Kunstikoolis veedetud aeg arendab lapsel nii mõtt e-tundemaailma kui ka käelist täpsust. Loodame, et spordihoone näituse kaudu anname Kose rahvale teada, kui lootustandvad ja põnevad noored meil on kasvamas- tegutsemas.

Kose kunstikooli õpilase Simonetta Vahteri töö võitis Keilas 1. juunil toimuva Harjumaa laulu- ja tantsupeo lavakujunduse ning mai lõpus lähevad Kose kunstikooli ja Viimsi kunstikooli õpilased seda ühiselt Keilasse teostama.