Tavaliselt on ikka nii, et kui esimesed talvekuud möödas, nauditud valgeid lumehangi, mõnusalt krõbedat pakast ja esimesed külmetushaigusedki välja ravitud, annab tasapisi ikka kevadeigatsus hinges tunda. Tekib tahtmine midagi uut ja ilusat kas kodu või sõprade jaoks meisterdada. Nii ongi näitusel väljapandud tööd valminud selle talve jooksul, nüüd juba saabunud kevadet oodates.

Koos on käidud lugematu arv tunde nii Kosel kui Ravilas, õpitud üksteise kogemustest ja nauditud toredat seltskonda.

Uut ja taaskasutatut

Näituselt võib leida traditsioonilistest kudumis- ja heegeldustöödest kuni kõikvõimalike taaskasutusse võetud ja uuenduskuuri läbi teinud decoupage-tehnikas esemeteni - karbikestest vaaside, kandikute ja lillepottideni, erinevates värvides organzast prosse ja lilli, maale, graafi lisi lehti, kootud kleite ja kampsuneid, krakleevaase, keraamikat ja fototrükiga T-särke.

Oma loomingut esitlevad näitusel Laura Aljas, Kristel Kook-Aljas, Piret Aavik, Birgita Silberg, Tiiu Sepp, Anu Pärn, Ülle Kook, Katrin Peterson, Alli Priks ja Aita Neidu.

Näituse tagasiside on olnud väga positiivne, täname kõiki toetuse ja heade sõnade eest. Täname Kose raamatukogu peret, kes meid lahkesti oma ruumides võõrustab.

Raamat jagab ideid

Raamatukogu ongi seal leiduvate meisterdamis- ja käsitööraamatutega tegelikult suureks inspiratsiooniallikaks.

Kõiki huvitavaid ja põnevaid raamatuid ei jaksaks keegi koju osta ja tegelikult pole selleks vajadustki. Selleks et paar huvitavat mustrit käpikuisse kududa või järjekordset uut meisterdamistehnikat proovida, piisab mõne toreda raamatu laenutamisest. Tänapäeval ilmub uusi raamatuid aga nii palju, et kõiki ei jõuta ka raamatukokku tellida. Seetõttu ongi oluline, millise uue raamatu kasuks kohalikud raamatukogutöötajad otsustavad.

Aitäh neile hea valiku eest! Näitus jääb Kose raamatukogus avatuks 19. aprillini ja kes veel ei ole jõudnud seda uudistama minna, tasuks seda kindlasti teha.