Ettevõtmise algatajaks ja hingeks oli Karksi valla kultuurikeskuse juhataja Kai Kannistu.

Tundub, et mälumängud on rahva seas taas võitmas vahepeal kaotatud populaarsust, üritusest võttis osa 21 viieliikmelist võistkonda ning mängulusti jagus pea igasse kuusse. 17. oktoobril alustati esimese vooruga Karksi valla kultuurikeskuses, 21. novembril kohtuti Mustla rahvamajas, 16. jaanuaril Abja kultuurimajas, 20. veebruaril võeti üksteiselt taas mõõtu Tõrva gümnaasiumis ja 20. märtsil lõpetati võistlemine pidulikult Paistu koolis. Nii käidi järjest läbi kõik Mulgi kihelkonnad ja võistlejatele esinesid igal pool kohalikud lauljad-tantsijad.

Tarvastu vallas on aga mälumängu kogu aeg au sees hoitud. Sellest annavad tunnistust kohalike meeskondade igakuised kohtumised Suislepas, Tarvastu gümnaasiumi õpilaste korraldatav iga-aastane mälumäng "Pea ei ole prügikast", millest võtavad peale koolinoorte osa ka õpetajate, kooli hoolekogu ning vallavalitsuse võistkonnad, ja ka meie valla inimeste agar osavõtt Mulgi mälumängust, kus Tarvastu vald oli esindatud koguni viie võistkonnaga. Tarvastu esimene, teine ja kolmas võistkond, Tarvastu noored ja meeskond Võrtsu Veerest näitasid ennast igati nutikate mälumänguritena ega valmistanud koduvallale piinlikkust - kokkuvõttes toodi koju teadmisteproovi teine ning neljas koht. Mängu üldvõitjale, Karksi mulkidele, järgnes kohe Tarvastu I võistkond koosseisus Aivar Mastik, Andi Reitel, Jüri Kuropatkin, Allan Luha ja Renno Nurmela. Neljandale kohale platseerunud võistkond Võrtsu Veerest koosseisus Silver Säga, Ants Mändmets, Jaan Roht, Kristi Ilves ja Aive Kaldra jäi kolmandaks tulnud Halliste meeskonnast maha vaid poole punktiga.

Mäng oli toredasti ja läbimõeldult korraldatud. Heameelt valmistas, et kõik osalevad vallad omalt poolt korraldamisele nii toredasti kaasa aitasid. Mulke ja nende ajalugu puudutavad küsimused olid enamasti keerulised ja Mulgi mälumängu näol oli tegemist tõelise ajugümnastika, mitte mingi naljategemisega.

Eriti vahva on see, et mängule on peagi ka järge oodata - Mulgimaa laste täädmistepruuv "Nupute vällä!" 4.-9. klassi õpilastele toimub juba 24. aprillil kell 10 Karksi-Nuias Kitzbergi Gümnaasiumis, täiskasvanud mälumängurite jaoks on uus väljakutse kavas järgmisel hooajal.