Avaloona kõlas muusikapala "Tabivere võlud". Kodupaiga hõngulisi palasid on kapelli repertuaaris teisigi. Nii mängitakse sageli ka „Äksi polkat".

Liidi Vaino sõnul on Tabivere kapellis läbi aegade mänginud kakskümmend üks inimest, kellest kuusteist on tänaseni meie keskel. „Kapelli ongi suuresti koos hoidnud Liidi elujõud ning entusiasm," arvas Viive Aunap, kes sarnaselt Liidi Vainoga on ka kapelli asutajaliikmeks. „Aga ega ma ise õiget pilli ei mängigi, sest mängin jauramit," lasusus Viive huumorimeelselt. „Koos Kaie Nõlvakuga oleme kapellis ka lauljateks. Viimasel ajal on meie rahvakultuurikollektiivis küll rohkem tähelepanu pööratud pillilugudele," lausus Viive Aunap. 

Muusikalise õnnitluse esitas ka Väägvere kapell.

„Meie juubelipidu sisustasid kapellid Jõgeva vallast Siimustist, Põltsamaa vallast Eskust, Tartu vallast Väägverest ning Põltsamaa kultuurikeskuse segarahvatantsurühm Virmalised. Meie esinemisele kaasa elamisest ja nende poolt toodud muusikalisest külakostist ammutasime rohkesti energiat," ütles rahvamuusik Liidi Vaino.

„Tabivere kapell on üks mõnus punt, kes on hästi vastu pidanud ja piisavalt kauaks kokku jäänud ning oma nooruslikkuse säilitanud.

Loodetavasti jätkavad nad samas vaimus ka tulevikus," ütles Siimusti kapelli liige kontrabassimängija Maire Raudsepp. „Kahju vaid, et lisaks Artur Aunapile juubelikontserdil teisi noori pilli- ja laulumehi ei esinenud," lisas ta.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev andis maavalitsuse aukirja Liidi Vainole ja tunnustas ka teisi kapelli liikmeid.

„Kapell hoiab rahvakultuurisädet nii koduvallas kui ka kaugemal. Pillilood ja laulud kõlavad sedavõrd ehedalt, et nende kostudes peaks saal rahvaga tõeliselt kiiresti täituma. Hea on tajuda ka erinevate põlvkondade muusikute koosmängu," märkis maavanem.

Tervitusi kapellile ütlesid ka maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna kultuuritöö peaspetsialist Tiina Tegelmann ja Tabivere vallavanem Riina Jääger. „Tabivere kapell on Jõgevamaal üks staažikamaid rahvakultuurikollektiive, mis on võimaldanud rahvamuusikaga sõbraks saada erinevas vanuses inimestel. Väärikas koht on kapellil ka Jõgevamaa rahvamuusikaorkestris, mida juhendab rahvamuusikapedagoog Eha Niglas," arvas Jõgevamaa rahvakultuurispetsialist Pille Tutt. „Igati meeldiv on ka kapelli juubeli kokkulangemine pärandkultuuriaastaga," lisas ta.