Kahtlemata on selle taga vallavalitsuse spetsialistide tubli töö ja asjaajamine, et hulk eraomandis olevatest teedest on kaetud avaliku kasutuse lepingutega. Vallal lasub nüüd aga ka kohustus korraldada teede hooldust, korrashoidu ja remonti, tagada aastaringne vastavus teeseadusest tulenevatele nõuetele ja mõningal juhul lepitada maaomanikke, kes mingil põhjusel on kogukonnaga riidu läinud. Siinkohal palume teeomanikelt mõistvat suhtumist, sest kõiki teid korraga korda teha ja samaaegselt hooldada pole võimalik. Tulumaksu prognoosimisel lähtusime tõsiasjast, et ühiskonna erinevates sektorites nõutakse palgatõusu.

Omalt poolt toetasime seda valla eelarvest palka saavate töötajate 5%-lise palgatõusuga. Sealjuures ei tõusnud vallajuhi töötasu. Lisaks peame veel tegelema valla allasutuste palgaastmete ühtlustamise ja töökohtade hindamisega.

Kulude poolt on mõjutanud kõige enam elektrihinna tõus. Jaanuarikuu põhjal võib öelda, et kulutused elektrile on tõusnud 40%. Kuigi osalesime 2012. aastal Jõgevamaa omavalitsuste elektriühishankes, jäi oodatud kasu tulemata, kuna ühishankes jäeti tähelepanuta tariifide spetsiifika ja ampritasude osakaal. Selle tulemusena on kõige enam suurenenud J.V. Veski nim Maarja põhikooli kulud, kuna kooli põhiosa köetakse elektriga. Sestap on vajalik ära määrata ja otsustada Maarja põhikooli lasteaia liitrühma viimine ja edasine tegevus põhikooli- lasteaiana. Selle tarvis toimubki järgmine vallavolikogu istung 26.03.2013 kell 16.00 J.V. Veski nim Maarja põhikoolis. Samal ajal ootame arutelust ka kohaliku kogukonna aktiivset osavõttu, sest ainult koostöö kaudu jõuame mõistva lahenduseni.

Kasvavate kulude katmise eesmärgil pidime kehtestama Tabivere gümnaasiumi, spordihoone ja staadioni kasutamise hinnakirja. Kehtiva hinnakirjaga suudaksime anda panuse rajatiste seisukorra parandamisse. Lisaks pean vajalikuks selgitada, et nii Tabivere gümnaasiumi, spordihoone kui ka staadioni haldamise kulud katab vald. Samuti finantseerib vald kohalikku spordielu.

Arvestades praegust lahkheli sportijate ja vallavalitsuse vahel, on oluline märkida, et vallavalitsus on avatud mõttevahetuseks ja ootab ettepanekuid lahkhelide lahendamiseks.

Õhus on kevade hõngu ja päikegi teeb juba kõrgemaid ringe. Püüdkem nautida pikki ja heledaid õhtuid ning laadida end positiivse energiaga, mida teistelegi jagada.