Lisaks kevade saabumise rõõmule on hea meel aru anda ka Rannu kiriku oreliremondi kulgemisest. Eesti Kultuurkapitalilt on Rannu kogudus saanud toetust 500 eurot oreli esimese manuaali puitvilede renoveerimiseks. Selle remondi maksumuseks on 1020 eurot. Lahkete annetajate ja Eesti Kultuurkapitali stipendiumi toel saab see kindlasti ka rahastatud. Orelimeister Olev Kents on renoveerimistöödega juba ka alustanud.

Samuti on rõõmustavaid uudiseid ka LEADER-valdkonnast. Kohalik tegevusgrupp, Võrtsjärve Ühendus, on Rannu kiriku oreli mängutraktuuride remondiprojekti heaks kiitnud ning taotlus sai esitatud PRIAsse. Projekti kogusumma on 5 869,20 eurot, sellest 90% ehk siis 5 282,28 eurot on toetussumma. Selleks, et seda projekti ellu viia, on samuti kogukonna toetust vaja. Nii et annetused oreli heaks on jätkuvalt teretulnud. Kogu oreli remont läheb arvatavasti maksma üle 26 tuhande euro, samas on ligi 1/5summa ulatuses finantsid sisuliselt juba olemas.

Ning tegelikult on see toimunud kõigest mõne kuu jooksul. Aitäh veelkord kõigile lahketele annetajatele ja toetajatele!

Rannu Rahvamajas toimub 28. aprillil jumalateenistus, kus teenib kaasa ka kirikukoor Dionysius ning laulmas ikka Rannu kiriku oreli remondi hüvanguks. Olete kõik oodatud!

Lisaks oreliuudistele on hea meel teatada, et alguse on saanud kevadine leerikool. Kellel veel huvi, need saavad kindlasti liituda. Leeriõnnistuse täpne aeg pole veel paigas, aga millalgi varasuvisesse aega see planeeritud on.

Õnnistatud kevadet!

Maarja Sokk
EELK Rannu koguduse õpetaja

_________________________________________________________________________

Rannu õigeusu kogudus - 120!

2013. aastal möödub 120 aastat Rannu õigeusu koguduse avamisest ja 110 aastat Rannu õigeusu kirikuhoone valmimisest.

Seoses nende tähtpäevadega on valmimas ajalooline uurimus kiriku ja koguduse minevikust. Kuigi dokumentidega on selle koguduse ajalugu ammendavalt kaetud, napib illustreerivat pildimaterjali.

Kõik kohalikud, kellel on albumites kiriku või selle abihoonete, aga ka kogudusega seotud tegelaste pilte, on teretulnud endast teada andma, et uurimuse tekstiosa saaks fotodega kaunistatud.

Huvi pakuvad ka pildid, mis on tehtud pärast koguduse sulgemist 1964. aastal.

Samuti on kõik teretulnud jagama oma mälestusi kirikust ja sellega seotud inimestest. Huvilistel palun ühendust võtta e-posti aadressil toomas.schvak@gmail.com või telefonil 55 26 980.

Toomas Schvak, Tartu Ülikooli usuteaduskonna doktorant