Sõnad on omaette väikesed maailmad, milles elab edasi muistsete põlvede ajalugu. Igapäevases elus enamasti ei märkagi, kui põnevat aaret me keele peal veeretame ja ükskõikselt tuulde pillutame.

Tarapita! Miks Tarapita? Ja veel Tantsuselts Tarapita!?!

Nagu Lennart Meri oma raamatus „Hõbevalge" väärtustab juurte juurde tulemist, soovis üks tantsurühm, kelle lennukaar oli juba mõnda aega kestnud, näha oma tegemistes rohkemat, kui tantsuga tegelemist. Tehes kummarduse Lennart Meri mõtte elegantsusele ja lennukusele, ei võrdle me ennast 450 tonnise pisuhännaga, mis tekitas Saaremaal suure augu. See on ühe tantsurühma eneseleidmise tee, kes on 25 aastat tantsinud "oma tantsu", kutsudes nüüd 29. märtsil ammutama iidse Ebavere hiiemäe jalamil jõudu tulest, maast ja ajaloost.

Aivar Niinemägi 2006. aastal sütitatud sädemest, mille puhusime lõkkele kaks aastat tagasi, sai tuule tiibadesse veel üks - inimesi ja mõtteid ühendav - Tarapita, reaalajas tegutsev tantsuselts - viimaks piirkonna rahvatantsukultuuri edasi üheskoos.

Tantsuselts kui põlvkondadevaheline siduv lüli koordineerib rahvakultuuri- teemalisi projekte ja viib läbi üritusi Pandivere piirkonna erinevas vanuses kodanikele.

Tarapitalaste tulevased tegemised:

* 27. aprill - rahvusvahelise tantsupäeva pidu Väike-Maarja seltsimajas

* 18.-19. mai - VIII Vabariiklik Koolinoorte Rahvatantsufestival Väike- Maarja spordihoones ja Ebavere laululaval

* kevadel-suvel - jätkuvad tantsutoad Pandivere piirkonna valdades

* oktoober 2013 - Tantsuselts Tarapita eelkäija, Väike-Maarja keskkooli vilistlasrühma 25. sünnipäev

* 29. märts 2014 - Lennart Meri 85. sünniaastapäeva tähistamine „Suure Lennu Kaar" Ebaveres / Tantsuselts Tarapita 3. sünnipäev

Selleks, et Sinu, Meie Lennu Kaar saaks kõrge ja säraks ereda leegina - koondugem kokku, ammutame jõudu ühiselt - astuge Tantsuseltsi liikmeks!