Juba kümme aastat on Simuna rahvamajas line-tantsu tantsitud. Alustajatest on vastu pidanud koos juhendaja Tiiaga viis tantsijat, kellele lisandus õige pea veel kolm ja 2008. aastal alustanud uutest tantsijatest moodustatud algajate rühm. Praeguseks enam algajaid ei ole, kõigil kaheteistkümnel juba aastatepikkune kogemus ja pisik sees.

Kui naistelt küsida, miks on nad viitsinud aastaid sellega tegeleda, siis on nad vastanud nii:

  • Annab hea enesetunde ja rõõmsa tuju
  • Saab ennast liigutada
  • Muusika on hea ja palju erinevaid tantse
  • Seltskond on hea
  • Saab tantsida siis, kui pähe tuleb ja nii palju kui soovid või jõuad
  • Ei ole partnerit vaja ja pole vaja oodata, millal keegi sind tantsima viib
  • Korraldatakse vahvaid tantsulisi üritusi
  • Annab positiivse laengu ja parajalt füüsilist koormust
  • Treenib mälu ja koordinatsiooni Kui rühmal täitus 5 aastat, siis lubasime, et niikaua kuni suudame alal hoida seda tunnet, et inimene läheb proovist ära parema meeleolu ja enesetundega kui ta sinna tuli, kavatseme ikka ja jälle tantsupõrandal kõigiga kohtuda. Sellest sündis ka rühma nimi „LustiLine" - rõõm lustida muusika saatel.

Aastate jooksul oleme lisaks iganädalastele tundides käimisele osa võtnud paljudest line-tantsuga seotud üritustest nagu line-tantsu festivalid, tantsumaratonid, õppepäevad, osalenud mitmetel piirkondlikel üritustel, sünnipäevadel, pidudel, korvpallivõistustel ja pikem reis on viinud ka Norramaale tantsima.

2008. aastal osalesime Guinessi rekordi püstitamise pikimas tantsurivis Pärnumaal, mille kohta on igaühele väljastatud vastav tunnistus.

Tantsime erinevate laulude ja muusikastiilide järgi. Meie repertuaaris on rumbat, sambat, valssi, chachat, iirikat, polkat ja veel paljusid teisi tantse. Igav ei hakka kunagi.

Kuna tantse on selgeks õpitud mitmeid sadu, siis osad tantsud on tulnud ja läinud, osad saanud lemmikuks, üks tants meeldib ühele, teine aga teisele, igaühel mitu lemmikut.

Nii sai 10. juubeli esinemismaratoni kokku pandud tilluke osa meie lemmiktantsudest ja lõpetatud tantsuga Kantriteed (Country Roads), et see valitud tee ikka jätkuks ja pakuks uut avastamisrõõmu.

Kui meie oma esinemise lõpetasime, jätkasid eeskavadega rahvamaja rühmad, kes olid ülesandeks saanud ette valmistada üks tantsulugu kindlaks määratud tantsustiilis. Ja oh seda fantaasiat, mis nüüd näha oli: valssi keerutavad uhked daamid ja härrad eakate rühmast „Tantsutüdrukud", vallatud vihmavarjutüdrukud naisrühmast, uhked tangokassid segarühmast „Segased", rumba ruutu tantsivad kõhutantsijad, rokkiv kapell, lustakas naisansambel, näiteringi tantsiv lüpsinaine koos oma musta-valgekirju lehma ja sõpradega endisest Simuna kolhoosist, seltskonnalaule laulvad korvpallurid ja vahvad line-tantsusõbrad.

Tantsumuusikat pakkus meie vana tuttav ansambel Detail, kes tõi kogu tantsupõranda rahvast täis.

Tahame südamest tänada kõiki külalisi ja sõpru, kes olid vaeva näinud ja ette valmistanud niivõrd vahvad kingitused ja etteasted, mis meie pidu ilmestasid ja põnevaks muutsid.

Aitäh kõigile! Erilised tänusõnad meie sponsoritele, ansambel Detailile, õhtujuht Siirile, fotograaf Keirile ja Simuna rahvamajale.