Enne Keila valda töötas Peeter Ello aga Kodakondsus- ja Migratsiooniametis. Ta oli lõpetanud Tartu Ülikooli matemaatikuna.

Vallavanemana alustas Peeter Ello üsna keerulistes tingimustes, sest esimese asjana oli vaja tööle võtta uus personal, mis esialgu tekitas temas usaldamatust. Uus vallavanem pidi toime tulema ka pideva poliitilise võitlusega volikogus, mis põhjustas vallavalitsuse tegevuses samuti segadust.

Peeter Ello ajal iseloomustas asjaajamist vallas äärmine ametlikkus, täpsus ja kontroll, korda hindas vallavanemgi. Sageli jäi tal endal aga puudu paindlikkusest ja uuendusmeelsusest, mida valla juhtimisel vaja läks.

Peeter Ello oli loomult väga isamaaline inimene ja suur ärkamisaja aktivist. Otsustes oli ta õiglane ning samas ka otsekohene ja julges vajadusel vastu hakata ning oma tõekspidamisi kaitsta. Peetrit mäletatakse ka sõnapidaja mehena: kui ta midagi lubas, siis seda ta ka kindlasti tegi. Vallavanemat iseloomustas äärmine töökus, seda näitasid sageli vallamajas veedetud pikad õhtutunnid. Lisaks vaoshoitud ja kindlale olemusele oli Peetri riietus samuti range, teda võis eranditult näha ülikonnas.