MARIS VIISILEHT
Vaila elanik

Jah, osalen 4. mail Teeme Ära talgutel. Seda Vääna mõisapargis, kus tuleb suures osas tegelda mahalangenud puudega. Tegelikult olen osa võtnud või korraldanud talguid alates aastast 2009. Algul Puiestiku kinnistul ja nüüd kolmandat kevadet ka Viljapuuaia kinnistul, mis mõlemad asuvad mõisapargis. SA Vääna Mõis asutajaliikmena pean sellist tegevust igati loomulikuks. Kindlust talgute vajalikkuse ja õnnestumise osas olen saanud Vääna koolis töötades, kui üle kümne aasta tagasi alustasime igakevadiste ja -sügiseste pargitalgutega.

Kuigi erinevaid talguid võib läbi viia mitmeti, oleme oma talgud alati registreerinud Teeme Ära kodulehel. See annab peakorraldajatele võimaluse näha, kui palju siis Eestimaal sel päeval talguid üldse toimumas on. Teiseks, nii kummaline kui see võib tunduda, on meie talgutele igal aastal peale kohalike elanike tulnud mõni sõpruskond või perekond ka kaugemalt. Vestluse käigus on ilmnenud, et just Teeme Ära kodulehelt on otsitud ja leitud kõige sobivamad talgud nii asukoha kui töö iseloomu silmas pidades ja seejärel on ennast registreeritud.

ERIK SANDLA
Alasniidu elanik

Jah, osalen. Elan Alasniidu elamurajoonis, mis asub Harkujärve-Tiskre kandis.

Osaleme Alasniidu külaseltsi liikmetega juba viiendat aastat üleriigilistel koristustalgutel.

Oleme ka sellel aastal oma kandi registreerunud "Trügi prügi" kodulehel ja kaardistame võimalikud kolekohad Tiskres ja Harkujärvel. Neid koristame kohalike elanike abiga ja valla toetusel (kindlustab konteineri).

Meie külade inimestele on see saanud loomulikuks, ja iga aastaga on ka prügi, mida koristada, vähemaks jäänud, kuna on hakatud oma aiatagust koristama. Olen üks talgujuhtidest enda kandis.