Hektarites mõõdetuna saab möödunud aastal esitatud taotluste põhjal toetuse ligi 45 204 ha piiranguvööndis ja hoiualal paiknevat metsamaad ning 9 792 ha sihtkaitsevööndis asuvat metsamaad.

SA Erametsakeskus teavitab otsusest lähinädalatel kõiki toetuse taotlejaid, kelle suhtes võeti vastu taotluse osalise rahuldamise või mitterahuldamise otsus. Neile taotlejatele, kes saavad toetust täies ulatuses, otsuseid eraldi ei saadeta. PRIA teeb maksed aprillikuu lõpuks.

2013. aasta Natura 2000 taotlusi saab esitada 2.-21. maini. Hilinenult saab toetust taotleda veel kuni 17. juunini, kuid iga hilinenud tööpäeva eest arvestatakse toetussummast maha 1%.

„Sel aastal oleme avatud ka kahel laupäeval, 11. mail ja 18. mail kell 9.00-15.00. Ootame neil päevil taotlust esitama kõiki neid, kel tööpäeval ei ole võimalik Erametsakeskusesse tulla või kes mingil põhjusel ei soovi taotlust ePRIA portaali kaudu esitada. Lisaks aitavad kõigis maakondades taotlusi täita metsanduskonsulendid ning info nende vastuvõtuaegade kohta on saadaval portaalis www.eramets.ee,“ teavitas toetuste üksuse juht Maris Tõnuri.