On aprill.....Imetlemist segab ka lume alt välja ilmunud praht, nii et tasub kriitilise pilguga kõigepealt oma koduümbrus üle vaadata. See, millega enda silm harjunud on, paistab võõrale kohe ära ja kes siis ikka tahab, et teda lohakaks perenaiseks või peremeheks peetaks.

On aprill....Jüripäeva paiku palkas pererahvas endale suveks sulase ja tüdruku. See tähendab, et kõikjal toimus  sissekolimine oma uude koju. Olgugi, et ajutiselt, aga tähendas see ju poole aasta pikkust kohalolekut. Tegelikult olidki paljud neist sulastest - tüdrukutest juba eelmistest aastatest vanad tuttavad, kes talvel, kui talus tööd polnud, oma isakodus toimetasid.

On aprill.....Koliti ka meie vallas: sotsiaalosakond tuli vallavalitsuse hoonesse tagasi. Nüüd on vallaelanikul siia jälle rohkem asja ja korra kodunt välja tulnuna, saab lisaks sotsiaalosakonna tööle ka teiste ametnike tegemistega end paremini kurssi viia.

On aprill....Kurssi viia tasuks ennast ka koolijütside toimetamisega, sest õppeaasta  hakkab õige pea läbi saama ja praegu on just õige aeg hinnetele pilk peale visata, et puudulikud lüngad teadmistes saaksid üheskoos täidetud ja halb õppeedukus lapse suvepuhkust ära ei rikuks.

On aprill....Poleks paha ka omaenda suveplaanid paika panna. Puhkuste graafikud on tehtud ja et kogu puhkus  kodustele töödele-toimetamistele ei kuluks, on tark tegu tutvuda kasvõi meie kaunil maarjamaal pakutavate puhkamisvõimalustega. Variante on uskumatult palju ja häid võimalusi ei tohiks maha magada.

On aprill....Ka talveuni on selleks korraks otsa saanud. Õues on kevad ja loodame, et seekord ilma kevadväsimuseta. Kes teeb, see jõuab....

Päikest meile kõigile ja kaunist 1. maid!