Kandidaate võib konkursile esitada iga vallakodanik, teatades pakutava kandidaadi nime ja objekti täpse asukoha, kirjalikult või suuliselt Vinni Vallavalitsusele aadressil: Tartu mnt 2, Pajusti 46603, tel 32 58 650.

Eraldi hinnatakse elamuid, talutüüpi maakodusid, korruselamuid, ärihooneid ning külasid ja alevikke. Hindamiskriteeriumitena võetakse arvesse objekti välishooldust ja sobivust maastikku, haljastust: puid, lilli, hekke jmt, väikevormide olemasolu: piirdeaedu, kõnniteid, mänguväljakuid, terrasse, kaminaid jt, riigilipu heiskamise kohta, jäätmekonteineri olemasolu krundi piirides, kinnistu, s.h elamu aadressi tähistavat nimesilti koos numbriga ning üldmuljet.

Heakorrakomisjoni esimehe, Vinni vallavalitsuse liikme Marve Morgeni sõnul on valla heakorrakomisjon üldiselt teretulnud kauneid kodusid ja majapidamisi vaatama. „Aastatepikkune kogemus on näidanud, et kui üht naabritest on heakorrakonkursil kord märgatud, siis ei taha ka teine naaber taha kehvem olla ja teeb ka oma koduümbruse korda," lausus Marve Morgen.  

Heakorrakomisjon vaatab konkursil osalevad üksikobjektid üle kohe pärast kandidaatide esitamist, s.o 23.- 24. mail. Sügisene ringkäik toimub  2.- 6. septembril.

„Ootame vallarahva aktiivset osalemist, ka ise võib oma kaunist kodust heakorrakomisjonile teada anda," lisas Marve Morgen.

Võitjaid autasustatakse tänukirja ja rahalise preemiaga. Auhinnafondi suurus on 800 eurot.