Positiivne on kuulda tagasisidena, et Kunda on ilus puhas linn, mida ta tõepoolest ka on. Kes seda ei usu, soovitan hetkeks linnast välja sõita, külastada teisi paiku Eestimaal ning tulles kodulinna tagasi, saate aru, et meil ongi ilus väike puhas linn.

Sel kevad-suvel valmib linna uus arengukava aastateks 2014-2025, et olla valmis uueks Euroopa Liidu programmperioodiks. Linna enda eelarve on liiga väike, et omavahenditest investeerida, selleks on vaja leida võimalusi lisainvesteeringute toomiseks. Siinkohal kutsun linnakodanikke usinalt kaasa mõtlema. Kõik ideed ja mõtted on teretulnud, sest me tahame ju iseendile, meie linnale parimat.

Kahe viimase aasta trend on olnud inimeste liikumine suurlinnadesse või välismaale. Kunda elanike arv on samuti mõjutada saanud. Kui eelmisel aastal vähenes elanike arv 100 inimese võrra, siis selle aasta esimese kolme kuuga on lahkunud veel ca 50 inimest, põhiliselt Harjumaale või välismaale. Eks põhjus on lihtne - tasuta transport, suurlinn saab seda endale lubada. Väikese linnana oleme mõelnud erinevaid lahendusi, kuidas motiveerida elanikke siia jääma. Kui keegi teab head lahendust, andke teada!

Inimeste vähenemine toob kaasa ka linna eelarve vähenemise, kuid vaatamata sellele plaanime edasi investeerida Astangu tänava tänavavalgususse. Spordikeskuses ja lasteaias teostatakse suvel remonti, teeaugud saavad lapitud jpm.

Hoiame oma linna ja märkame ka seda, mis on juba tehtud!

Soovin kõigile kaunist päikselist kevadet ja unistuste täitumist.