Nii see ongi olnud üle 75 aasta. 2011. aastal tegid Sindi ajalooklubi ja Sindi muuseumi nõukogu linnavalitsusele ettepaneku algatada korjandus kella ostuks. Korjandus just selle pärast, et ilusa kella kulud ei saaks kaetud millegi muu arvelt linna eelarvest. Sest eelarve rahad on mõeldud ikka aktuaalsemate probleemide lahendamiseks. Nüüdseks on raha anetanud paljud sintlased, aga nende kõrval ka paljud inimesed väljaspoolt meie linna, samuti ettevõtjad Sindist ja kaugemalt. Kõigi nende hulgas ka Vabariigi President Toomas Hendrik Ilves ning Konstantin Pätsi Muuseum. Kuid mitte ainult kellaga ei tähistata Sindi 75 aastapäeva.

Lisaks ilmub sellel puhul ka ajalooline raamat „Sindi elu piltides", mis jutustab piltide ja alltekstide abil meile sintlase elu ja nende tegemisi enne 1940. aastat. Raamatust võime näha kui aktiivsed ja mitmekülgsete huvidega olid tollased inimesed.

Paljudes ettevõtmistes oldi riiklikult esirinnas ning kaasalööjatest puudust ei tuntud. Olgem meiegi nende eeskujule vastavalt elujaatavad ja edasipürgivad, siis saab ka elu olema huvitavam ja kindlasti ka parem. Selleks annab hea võimaluse kohe juubelile järgneval nädalavahetusel toimuv üleriiklik kampaania „Teeme ära!", mille käigus mitmeski kohas korrastatakse ja koristatakse linnaruumi. Toomas Hendrik Ilveski tegi Vabariigi aastapäeval üleskutse Eesti korda teha, teeme meiegi kasvõi natukene oma linna heakorra heaks.

Kindlasti tasub külastada Sindi linnaraamatukogu, kus töökas kollektiiv direktor Ene Michelise eestvedamisel on välja pannud need raamatud, kus on juttu kas Sindist või vähemalt Sindit mainitud. See on tõsiselt huvitav väljepanek, sest pakub üllatust just seetõttu, et uskumatult palju on meie väikest linna erinevates väljaannetes mainitud.

Palju õnne kõigile sintlastele linna juubeli puhul ning mingem üheskoos edasi!