Lauluvõistlusest osavõtnud lapsi kuulasid ja hindasid laulupedagoogid Toomas Voll ja Ene Oltre, kes on seda teinud juba esimesest Kuldmikrofoni lauluvõistlusest alates. Peale laste esinemist, kui þürii läks oma otsust tegema, sisustasid laulupäeva tantsuklubi Mustang võistlustantsijad.

Kõiki lapsi autasustati ning nad said kaasa väikese kingituse koos hõbe- või kuldmedaliga. Tänusõnad ja tunnustuse koos väikese meenega said muidugi ka laste õpetajaid, kes on olnud nende väikeste laululaste toetajad, õpetajad ja innustajad.

Laululaste seast valis þürii välja ühe eriti silma jäänud lapse. Sel aastal osutus selleks Mirtel Metsmaa, kes pälvis „Tuleviku laulja" tiitli ja "Kuldmikrofoni" karika. Pikk laulupäev algas aga juba varem, enne konkurssi, kus laululapsed õppisid õpitoas selgeks Margrit Kitse juhendamisel uue laulu „Laulupisik", mille autoriks Margit Kits ka ise on.

Teises õpitoas, mida juhendas Reine Niin, õppisid laste lauluõpetajad seda sama laulu väikesel kandlel saatma. Uus laul tuli väikeste lauljate ja õpetajate kandlesaatel laulupäeva käigus publiku rõõmuks ka esitamisele.

Laulupäeva korraldasid huvikooli ModeRato muusikaõpetajad Margit Kits ja Reine Niin. Pärnu linna ja maakonna III Laste laulupäeva toetasid ja panid auhinnad välja Eesti Kultuurkapitali Pärnumaa ekspertgrupp, Sindi Linnavalitsus, Mtü ModeRato, Endla Teater; HelloKitty, Kaubamajakas, AS Wendre, Premia, Tervise Paradiis, Büroomark+ ja Täheke.