Juba mitmendat korda laulame koos Juuru lastega, et anda koorile jõulisemat kõla. Kõikide kooride esitatav repertuaar pidi sisaldama üht Veljo Tormise seatud laulu laulupeo kavast, üht popmuusika vallast ja üht vabalt valitud laulu.

Žürii kiitis maakonna kõiki kümmet koori kõrgetasemelise esinemise ja huvitava repertuaari eest. Ka meie koorile anti väga hea hinnang ilusa häälemoodustamise, dirigendi jälgimise ja toreda liikumise eest. Kuigi meie mõlemad koorid harjutavad eraldi, suutsime kahe koondprooviga saavutada toreda lõpptulemuse.

Peale ühisproovi ja kahetunnise menuka kontserdi oli lauljatel võimalus tutvuda Vana-Vigala mõisahoone ajaloo ja saladustega, õppida erinevate maade rahvaste seltskonnatantse ja käia fotojahil. Samal ajal oli õpetajatel arutelu žüriiga ja töötuba, kus õpetati valmistama rinnaehteid.

Festivali ametlik osa lõppes asjaosaliste tänamise ja meenete jagamisega. Igal lauljal on nüüd oma marker, et järgmise aasta üldlaulupeo repertuaaris oma häälepartii vajadusel ära märkida. Päev lõppes ühise kringlisöömise ja diskoga, mis jäi küll meie lauljatele väga lühikeseks, kuna Kaiu jõudmiseks kulus juba poolteist tundi. Täname lapsevanemaid, kes tulid lastele Kaiu vastu ja nii jõudsid ka kaugemal elavad lauljad kenasti koju.

Pikk, kuid meeleolukas päev jääb kindlasti kõigile osalejatele kauaks meelde.