"Kiusamisest vaba" programmi eesmärk on luua laste vahel üksteist arvestav ja kaasav suhe, luua kiusamist ennetav käitumiskultuur, kus üksteisesse suhtutakse sallivalt ja austavalt. Nii, et juba lasteaias tekiksid laste vahel head ja sõbralikud suhted.

Uue programmiga algab õppetöö Puka lasteaias tuleval õppeaastal. Projekti sümboliks on lillat värvi karumõmm (lilla on mõmmik seetõttu, et ta on eriline). Metoodika näeb ette, et iga laps saab endale isikliku mängukaru, kellele ta mõtleb meelepärase nime. Karu sümboliseerib turvalisust, hellust ja sõprust. Karust saab lasteaias lapse parim sõber. Ta vaatab, mis lasteaias toimub, karule saab muret kurta või temalt lohutust otsida.

Kord nädalas toimuvad koos karudega nn. laste koosolekud, kus arutletakse erinevate väärtuste üle, räägitakse päevakorras olevatest probleemidest, mängitakse läbi erinevaid situatsioone, antakse teineteisele lubadusi, teostatakse räägitu põhjal kunstitöid, jpm.

Koosolekud lõppevad alati massaažiga - õpetajad loevad ette erinevaid lugusid ja lapsed joonistavad jutu järgi teineteisele käega seljale. Massaaž on lastele preemiaks ja ka siin peitub õpetus: keda sa puudutad, seda sa ei kiusa.

"Kiusamisest vaba" programmi kestvus pole piiritletud lühikese perioodiga. See on pika-ajaline tegevus, mis hõlmab lapse tervet lasteaias käimise aega.