1996. aastast karatega tegelema hakanud mees on käinud võistlustel ka väljaspool vabariiki, sealhulgas mullustel maailmameistrivõistlustel USAs.

"Hetkel on käsil ettevalmistus kimura shukokai EM-ks, mis toimub 7-9. mail Soomes Vantaas," ütles ta.

Selleaastased Eesti meistrivõistlused olid arvukama osavõtjate hulgaga kui mullu. Esinelik kujunes Radiko sõnul tema koduklubi liikmete omavaheliseks mõõduvõtmiseks.

"Tiitli võitmiseks tuli mul alistada nii oma tiimikaaslased kui ka treener Rait Pihlap," kirjeldas ta teed kullale.

Karate kui spordi tippaeg jääb 1990ndatesse. Viimastel aastatel on palju harjutajaid kaotatud nii taipoksi kui MMA (sportlik vabavõitlus - toim.) klubidele. Radiko sõnul on põhjus selles, et karate pole suunatud niivõrd kiirele tulemusele kui eelnimetatud alad, ning on pigem suunatud inimese vaimsele ja füüsilisele arendamisele.

"Isegi 20-25 aastat aktiivselt karatega tegelenud inimesed ütlevad, et neil on veel tohutult asju, mida arendada ja harjutada," lausus ta.

Viimastel aastatel on Radiko sõnul karate õpetamine teinud läbi palju muutusi. "Näiteks laste harjutamine on muutnud rutiinsest liigutuste harjutamisest pigem mänguliseks ja reflekside ning koordinatsiooni arendamise suunaliseks," kirjeldas värske Eesti meister ala arengut.

Kiili vallas annab lasteaias kimura shukokai õpetust sensei Gunnar Richter.