Hommikul kell kümne ajal askeldavad Jaan ja Pilvi Tehumardi tee ääres veteranide alleel. Jaani sõnul tuleb igal kevadel haavavõsa ja paplijuuri maa seest korjata, muidu on aastaga selline padrik, et vallutab terve veteranide allee. Poole tunni pärast kogunevad ülejäänud talgulised ja siis on kavas koristustööd, mälestuste allee puude hooldamine, metsa kujundusraie (võsaraie ja laasimine), linnupesakastide ülespanek. Salme vallas on ka talgud, mille käigus korrastatakse Tiirimetsa kooli ümbrus. Talgutele kogunemine on kuulutatud välja poole üheteistkümneks, kuid naiste sõnul hakkasid nad juba varakult pihta, siis saab varem õhtule.

Peale riisumise on  plaanis veel puukuuri korrastamine, puude lõhkumine, akende pesu ja hekk, mis kasvab sissesõidu kõrval, tuleb ka ära pügada. „Tere Rein, hakkame jooma," hüüab paari kilomeetri kauguselt kohale sõitnud mopeediga Rein kirves seljakotis „viis liitrit valget ootamas". Rein ütleb, et tõi keelekasteks kasemahla, mis sel aastal on erakordselt magus. Taara on ka isevärki, nimelt tegu ralli ajal lätlaste poolt „mahaunustatud"  rekvisiidiga.

Tõrvajad

Anseküla seltsimaja juures käib kõva askeldamine, üheskoos on ette võetud küttepuude tegemise talgud. Anseküla seltsimaja sai eelmisel aastal ehitatud ja naiste sõnul ei taha nad talvel külmas toas olla.  

Edasi Lümanda vallas Kipi Koovi külatalgutel  pintseldavad kaks meest lauda ja kaugemal toimub lehtede riisumine ja põletamine. Raivo ja Arvi tõrvavad lauda. Küsimusele, miks nad seda teevad vastavad mehed, et teevad ettevalmistusi õhtuks. Küsimuse peale, kas tõrv ka ära kuivab, selle peale kostavad mehed, et mingil ajal pole see enam oluline.
Lumehanged ja maailmalõpp

Jõudes Karalasse ei saagi kohe edasi liikuda, sest bussipeatusest on maha langetatud suur puu, käib puu tükeldamine ja traktorile laadimine. Lümanda vallavolikogu esimees Mart Maastik sõnab, et puu oli seest tühi ja kännu sisse saab istutada lilled. Karalas toimusid täna vähemalt kolmed talgud . Aare, Karin, Viki ja Arto koristavad sadama lähistel mereranda ja Aare sõnab, et algselt plaanisid nad lumekoristuse talgud teha, kuid otsustati ikka mereranna kasuks.

Käime ära ka 300 meetri kaugusel asuva lumehange juures, mis Aarne sõnul püsib paar nädalat ikka veel omas olekus. Talvel, detsembris, oli Karalas isegi korraks maailmalõpp käes, kui hanged ulatusid paari meetri kõrgusele, külavaheteed olid läbimatud ja lõpuks puudus veel ka kolm päeva vool.  

Vahepeal püüab koer ühele lambale karja juurde teed kätte näidata, kuid lammas on visa ega lase end juhtida.

Tuletõrjele tee vabaks

Riksu ranniku hoiualal pole talgulisi näha, kuid prügikotid kärudel ootavad äraviimist.

Kaunispea rannaääre koristustalgud on kuulutatud välja kella kahest, kuid ka seal alustasid mehed hommikul. Meeste sõnul oli sissesõit sadamasse niivõrd võssa kasvanud, et talvel pole võimalik olnud ilma autot kriipimata sisse sõita. Raiuti võsa ja kümme koormat oksi veeti jaanituleplatsile õiget aega ootama. „ Vana mõiapark oli täis risti-rästi mahakukkunud puid ja ligipääs sadamasse tuleb tagada, sest sadamas on tuletõrje veevõtukoht," sõnab Priidi. Talgud lõpetatakse tavaliselt ühise supisöömisega. Ka Kaunispeal ootas talgulisi maitsev hernesupp.