Pirgu terviseraja arendajate-hooldajate poolt oli maha pandud 18 punktiga orien­teerumisrada, mille läbimiseks oli juba rohkem aega, nutikust ja võhma vaja, kuid ka sinna jätkus huvilisi, kes tähistatud kaardi abil kenasti hakkama said. Pärast aktiivsemat liikumist ootas osalejaid pere­õde Egle, mõõta sai vererõhku ja vere­suhkrut ning vajadusel jagas ta soovitusi õigeks toitumiseks ja liikumise kasulikku­sest. Kogu päeva jooksul oli lastel võima­lik turnida mänguväljakul, mille atrakt­sioonid olid meeltmööda igale lapsemeel­sele osalejale ja jõukohased ka pisematele turnijatele. Lisaks korraldas Leela Eha­salu lastele pallidega täpsusviskeid ja lii­kumismänge.

Südamepäeval oli võimalik katsetada uut mängu - discgolfi. Mängureegleid ja kettaheitmise tehnikat õpetasid selle ala professionaalid Rapla sukeldumisklubist. Eriti tundsid selle mängu vastu huvi me­hed, kes said harjutada discgolfi ketta „täp­susheitmist". Nii mõnigi osaleja võttis nõuks pidada järgmist seltskondlikku spor­diüritust või sünnipäeva just Pirgu tervi­serajal.

Aktiivse liikumisega õues paraneb aine­vahetus ja söögiisu. Selleks oli kohale toi­metatud soe juurviljaühepajatoit ja ergu­tav tee, mis vabas looduses maitsesid eri­ti hästi. Et Juuru valla südamepäevast märk maha jääks, said kaunid ja südamlikud kau­nistused ka Pirgu terviseraja mäenõlvad. Osalejate poolt kujundati kividest, okstest ja käbidest südameornamendid, mis edas­pidi ka kaugemalt vaatlemisel silma jäävad.

Päeva lõpetuseks viidi läbi loosimine, kus õnne korral oli võimalik saada tervis­lik müslibatoon. Orienteerujatele ja süda­mete meisterdajatele jagati südamepäeva logoga meeneid.

Suur tänu Pirgu terviseraja arendaja­tele ja hooldajatele, eriti perekond Tam­memäele. Eraldi tasub märkimist ka see, et MTÜ Pirgu Küla terviseraja loojana sai

12. aprillil tänukirja Rapla maavanemalt, kuuludes Aasta terviseedendaja 2013 no­minentide hulka.

Loodame, et kõik osalejad jäid päeva­ga rahule, said aktiivse liikumisega killu­kese tervist juurde ja nägid, kui toredad kohad on meie vallas olemas. Kuna tege­mist oli valla üritusega, siis peame oluliseks ka edaspidi ürituste korraldamisel kaasa­ta erinevaid valla piirkondi, näiteks järg­misel aastal võiks südamepäeva korral­dada Järlepas.

Südamepäeva korraldamist vedas Juu­ru valla tervisenõukogu ning rahaliselt toetasid Juuru Vallavalitus ja Euroopa Sot­siaalfond.