Kõigest hoolimata said kõik 9 kava ette kantud ning žürii poolt hinnatud.

Avapaugu tegi 5. klassi tüdrukute duo legendaarse muusikapalaga „Barbie Girl", mida originaalis esitab popansambel Aqua. Pärast tüdrukuid tuli lavale 5. klassi poiste trio kehastununa Tarmo Leinatammeks, Peeter Ojaks ning Hannes Võrnoks, esitusele tuli Kreisiraadio „Leto Svet". Kolmandana vallutas lava „Ott Sepp", kes kandis ette kuulsa Tujurikkuja räpiloo „Eestlane olla on halb". Pärast ehedat räpiesitust etendasid 7. klassi tüdrukud Eesti eluheidikuid.

Seejärel sai publik osa väga ehedast etteastest. Kolmanda klassi tüdrukute trio tõi lavale „Eesti Laulu" konkursil laineid löönud Kõrsikute pala „Suuda öelda ei". Siin peab kindlasti ära mainima fakti, et üks tüdrukutest oli esituse ajal kõrges palavikus, kuid meie kõigi õnneks võttis üks Kõrsikutest ennast kokku ning tuli spetsiaalselt ürituse ajaks kohale.

Kuuendana panid oma parodeerimisoskuse proovile 7. klassi poisid, kes tegid lühikese saatelõigu maailmalõpu teemal. See osutus nii vaimukaks, et pälvis ürituse lõpus publiku lemmiku tiitli. Seejärel said pealtvaatajad osa tõelisest ajarännakust, sest lavale tuli unustamatu Spice Girls, kandes ette veelgi unustamatuma „Wannabe"

7.–9. klassi võitja, 9. klassi Spice Girls. Foto: Mari Palu

9. klassi tüdrukud olid teinud uskumatu töö, eemalt vaadates oli raske vahet teha, kas laval olid 90-ndate populaarseimad iidolid või meie oma neiud. Üritus jätkus aga selle kevade populaarseima teleshow'ga „Sinu nägu kõlab tuttavalt", mille esitas 6. klass. 

5.–6. klassi võitja, 6. klassi „Su nägu kõlab tuttavalt“. Foto: Mari Palu

Järjekordselt sai publik osa suurepärasest vaatemängust, selles etteastes oleks võinud eriauhinnad anda nii mitmele esinejale. Heli Lääts, Lady Gaga, Ines, Elina Pähklimägi ja teised - te olite lausa äravahetamiseni sarnased, ainult palju aastaid nooremad! Playbacki lõpetas katkend komöödiasarjast „Heeringas Veenuse õlal", mille esitasid Gerlinde Sims 3. klassist ja Kristina Laidemäe 4. klassist.

Kahjuks jäi see etteaste üsna lühikeseks ja paljudele arusaamatuks, kuid kiitus osalemise eest.

Kui kõik kavad olid esitatud, siirdus žürii koosseisus Tamara Anderson, Milvi Karen, Triin Parek ja Ülle Rahuoja otsust tegema. Samal ajal tänas kooli huvijuht aktiivsemaid ja originaalsemaid stiilinädalast osavõtjaid.

Mõne aja pärast saabuski ürituse kõige pingelisem hetk - oli aeg teha teatavaks tulemused. 1.-4. klassi parimaks esituseks tunnistati Kõrsikud. 5.-6. klassi seas saavutas võidu „Sinu nägu kõlab tuttavalt". 7.-9. klassi hulgas pidas žürii auhinna vääriliseks Spice Girls'i. Kõiki Playback'ist osavõtjaid tänati pulgakommiga, võitjaid tunnustati tänukirja, kringli ja limonaadidega.

Pärast võitjate teatavakstegemist oli aeg riided vahetada, kogemusi ja arvamusi jagada ning kringlit süüa. Oli tore tõdeda, et hoolimata koolipäeva lõpus toimunud üritusest oli saal publikut pungil täis ja vaadata oli tõesti palju.

Ühed väga head sõnad, mis sobivad järgmisesse aastasse on: TULE OSALE, VÕIDA JA ÄRA KAHETSE!

MERILIN OGGA ja MARILIIS REIMANN
6. klassi õpilased