Aprilli volikogus ei võetud vastu ühtegi otsust, mis oleks Puurmani kooli nime lõplikult paika pannud. Toimus laiapõhjaline arutele, kus osalesid lisaks volikogu liikmetele veel Puurmani Vallavalitsuse liikmed ja ametnikud. Toimus mõttevahetus erinevate nimevariantide plussidest ja miinustest. Valik on põhimõtteliselt kolme erineva nime vahel. Ühe nimena on laual variant – Puurmani Kool, mis on määratletud nimena 2010. aastal vastu võetud volikogu otsuses, kui otsustati lõpetada Puurmani Gümnaasiumi tegevus alates 01.09. 2013 ja jätkamine põhikoolina. Teise võimaliku nimevariandi on välja pakkunud Puurmani Gümnaasiumi juhtkond ja sellel on ka õpetajate enamuse ja õpilasesinduse heakskiit – Puurmani Mõisakool. Kolmanda variandina on laual juba ka 2010. aastal aruteludest läbi käinud ja nüüd taas esitatud nimi – Julius Kuperjanovi nimeline Puurmani Põhikool. Diskussioon käib tegelikult kahe viimase variandi valiku ümber.

Järgnevalt teengi üleskutse inimestele, kes tunnevad, et neid see teema puudutab ja nad soovivad ka oma sõna sekka öelda, siis olge julged oma arvamust avaldama. Selleks on teil võimalus saata e-kiri aadressile info@puurmani.ee või rauno@puurmani.ee. Samuti võite tuua või saata oma seisukoha vallamajja ka paberil. Avalikkuse ees vallavalitsus oma arvamuse välja öelnud inimeste nimesid ei avaldada. Me kasutame saadud andmeid üldistatult, lugedes kokku erinevate variantide kasuks antud hääled. Kindlasti saab see oluliseks sisendiks volikogule nime otsustamisel.

Olen ka isiklikult palju mõelnud, kumba nime eelistada ja tuleb tõdeda, et valik on keeruline. Julius Kuperjanovil on oma kindel koht Eesti ajaloos ja iseseisvumisel. Tänu tema tegevusele on ka Puurmani mõisal koht Eesti ajaloos. Olen ise korduvalt rõhutanud, et Eestis on palju kauneid mõisakomplekse, kuid Puurmanile annab lisaväärtust just Kuperjanoviga seonduv. Vald koostöös kooli ja sihtasutusega on võtnud eesmärgiks rajada Kuperjanovi ja Vabadussõja teemaline muuseumituba. Eestis on palju ajaloost tuntud suurkujude nimelisi koole. Samas oleksime üks paljude seast. Mina eelistaksin nimena Puurmani Mõisakooli varianti. Mõiste „mõisakool“ on Eestis tänaseks muutunud juba kaubamärgiks. Kuuldes seda sõna, kangastub kohe vaimusilmas kujutus uhkest renoveeritud huvitava ajalooga mõisahoonest, mida tahaks külastada. Just see aitaks meil eristuda teiste koolide seast ja tuua meile tuntust ja rohkem külastajaid mõisakompleksile. Võimalik, et minu arvamust on piisavalt kujundanud see, et olen ise olnud tihedalt seotud Puurmani mõisakompleksi renoveerimisega ja külastanud ka paljusid teisi mõisakoole. Olen veendunud, et nimi ei muuda halvemaks ega paremaks koolis antavat haridust. Nimi on kõigest väline fassaad. Ütleb ju vanasõnagi, et vahet pole, mis värvi kass on, peaasi, et hiiri püüab. Olge julged oma arvamusi valda saatma.