Käesoleva aasta sünnipäevakuus toimus lasteaias juba neljandat korda, seega juba traditsiooniks kujunenud looduskonverents, mida korraldame üle aasta. Lähtuvalt tänavusest pärimuskultuuri aastast oli meie konverentsi teemaks Loodus meie rahvapärimustes. Allikapärimused, peaesinejateks looduse asjatundjad ja publitseerijad Kristel Vilbaste ning Mikk Sarv.


Kõigepealt said keskkonnahariduse õppepäevast osa kooli- ja lasteaialapsed. Lõunast alanud ning lasteaiaõpetajatele ja teistele loodushuvilistele orienteeritud looduskonverentsil esinesid lisaks kutsutud peaesinejatele kohaliku RMK Aegviidu Looduskeskuse juhataja Tiina Paltser, praktikud Harjumaa kuuest erinevast lasteaiast ja Aegviidu Koolist. Kuulajaid Harju- ja Lääne-Virumaa lasteaedadest ning teisi huvilisi oli kohal üle viiekümne. Saadud tagasiside põhjal hinnati konverents igati õnnestunuks tänu sisukatele ettekannetele ja heale korraldusele. Viimase eest suur tänu tegusale lasteaia meeskonnale! Nii et lasteaed ja konverents sobivad hea sisu ja suurepärase korralduse puhul ideaalselt kokku!

Lisaks konverentsile tulid lasteaiaperet sünnipäeva puhul muusika ja tantsuga tervitama Aegviidu Kooli õpilased. Kui algul oli rokkmuusika lasteaialastele veidi ehmatav, siis peo arenedes said ka kõige väiksemad koos kooli tantsijatega hoo sisse. Pidu oli äge ja osalejad lustisid täiega, aitäh kooli ansamblile ning tantsijatele, suur tänu juhendajatele Tiit Animägile ja Maarja Tosinale!

Aprillikuusse on mahtunud veel palju muud toredat, mis on võimaldanud meeldivaid emotsioone ja tarkuseterade kogumist. Nii käisid lasteaialapsed Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses võtmas talvest veel viimast, kui tehti üks tore mootorsaanisõit kohalikul maastikul; põnevaid elamusi pakkus tsirkus meie rahvamajas, aitäh võimaluste eest! 

Uhkust saame tunda ka selle üle, et meie oma lasteaia poiss Rasmus Tarassov osales judoklubi Aitado kevadistel meistrivõistlustel ja pälvis 2004/05.aastal sündinud poiste raskekaalu klassis kuldmedali. Võit tuli hoolimata sellest, et vastased olid kõik juba koolipoisid, Rasmus on aga alles lasteaeda lõpetamas. Tänusõnad kuuluvad meie tublile judo treenerile Timo Vilumetsale!

Kohe on kätte jõudmas emadepäev, nii ootamegi armsaid emasid lasteaia emadepäeva peole 9.mail. 15.mail tuleb meile külla Eesti Lasteteater etendusega Loomad liikluses. Ja kuna kevad on juba täiega võimust võtnud, siis 20.mail toimub lasteaialastele kooli staadionil kevadine spordipäev. 29.mail oodatakse meie lasteaia tantsijaid taas Laulasmaale lasteaedade rahvatantsupäevale.

Kahjuks on mai ka see kuu, kui lasteaias toimub pereheitmine, nii on peagi saabumas lõpupidu ja - ekskursioon. Seniks aga kõigile toredaid kevadisi ettevõtmisi!