Tavaliselt oleme seanselt toimetanud kümnekonna inimesega. Kõlakoja remont on olnud minu rahvamajas töötamise aegadel olnud teemaks mitmelgi korral. Mõttes on olnud kirjutada remondi jaoks projekt, siis oleme oodanud paremaid aegu ja konkreetsemat kogu pargi planeeringut. Konkreetne tegutsemine on jäänud kuidagi soiku. Miks? Minu meelest seepärast, et kõlakoda on algselt ehitatud talgute korras ja mõte, et see võiks kunagi samal moel taassündida, takistas väljaspoolset abi otsimast. Just nimelt taassündida. Oma inimeste keskel. Ja mõte sündiski Aegviidu inimestel enestel, ei olnud vaja rahvamaja poolset ärgitust ega kihutustööd! Nii ilus! Nii imeline! Minule rääkis plaanist kõlakoda renoveerida Riivo Noor umbes kaks nädalat enne talguid. Ja juba mõne päeva pärast tuli tema poolt ka uudis, et Aegviidu firmad toetavad ettevõtmist materjali ja rahaga!

Talgupäeval, kui Kõlakoja pargis toimetas lisaks toimekatele ehitusmeestele ja poistele ka suur hulk koristajaid lapsi, mõtlesin rohkem kui korra, et sellise sündmuse toimumine tänapäeva kiire elutempo juures, mil iga hetk on arvel, on ime! Uskumatu!

Park sai koristatud kahe tunniga, aga kõlakoja värskendamine kestis pea kaks päeva. Pühapäeva hommikul tundus esialgu, et mehi ei tulegi rohkem kui kaks, siis, mõne aja pärast, oli abilisi pea sama palju kui laupäeval ja kui mõni ka lahkus, siis tuli teine asemele! Uhke!

Remonditud sai kõlakoja katus, voodrilauaga üle löödud seinad. Tulemus on imeilus! Enne jaanipäeva peaks värske puit ka värvitud saama. Ja ilma kahtluseta pühendame tänavuse jaanipäeva kõigile toimekatele tegijatele, kes käe külge panid! Käsi südamel: suur südamlik tänukummardus!

Hääl meelel loeksin siinkohal üles ka kõikide aidanute nimed, aga kuna selle artikli kirjutamisega on kiire, siis ei tahaks eksida ja kedagi vahele jäta. Uurin peatselt talgute pilte ja kõikide aidanute nimed saavad väärikalt üles loendatud! Samuti tänan materjaalse toetuse eest Aegviidu Puitu, OÜ Kaesi ja AS Stroomit! VEELKORD, AITÜMA!

Korraks tahaksin veel peatuda juba toimunud sündmusel.

3. mail oli rahvamajas Aegviidu Kooli näiteringi esietendus. Nooremad kandsid ette Kristiina Kassi loo „Uku paha uni" ja vanemad Jüri Parijõgi „Imekivi." Viimati nimetatud lugu valmis loetud hetked enne esietendust ja tahaks kindlasti veel mõnd läbimängu, et kõik korralikult paika loksuks, aga ka esietendusel nähtu oli tubli! Laste puhul on imeline see, et proovis võib mõnest asjast mitmeid kordi rääkida ja paremat tulemust püüda, aga ikka tundub, et justnagu tahtmisest või keskendumisest jääb puudu. Siis aga, etendusel, kus sugulased, tuttavad saalis istuvad, on korraga kõik paigas: sa märkad, kuidas sinu tehtud tähelepanekuid on arvesse võetud, lapsed arvestavad üksteisega ja annavad oma parima.

Suur, suur tänu kõigile noortele näitlejatele, kes jaksasid pika prooviperioodi vastu pidada ja andsid esietendusele oma parima. (Väike kahju on hinges, et õpetajad oma kasvandike ülesastumist vaatama ei tulnud). Samuti tänan vanemaid, kes aitasid kostüüme leida ja õmmelda. Tänu kuulub ka Ülle Linnuste kunstiringi naistele, kes maalisid etendusele värvika dekoratsiooni.

Etendusel osalenud: Uku - Martin Joonas Mustonen; Uku ema - Katrin Tsupina; Uku isa - Joonas Pikka; Külli - Raili Stina Reidla; Klient - Ly Rim; Härra Kroon - Kristjan Raava; Jutustaja - Reio Rosin. Imekivi osalised: Jutustaja - Anett Käärma; Poeg - Rainer Talvik; Ema - Maarja Tosin; Müüja ja Kassimees - Ekke Tõnn Rütman; Müüja ja Koeramees - Kardo Talvik; Müüja ja Ussimees - Mark Eemil Mustonen; Tüdruk ja Ostja - Anete Kams; Kass - Loviisa Vahenurm; Koer - Sonja Laura Suik; Kala - Sirli Lauri; Mõisahärra - Hardy Keller.

****

LEHEKUU SÜNDMUSTEST: viimane nädal ja aprill üldse olid rahvamajas üsna tormakad, seepärast on mai väheke tasasema tempoga, teeme ettevalmistusi hooaja lõpetuseks, koristame rahvamaja parki jne. Paar sündmust on siiski: Laupäeval, 18. mail kell 11.00-13.00 on rahvamajas laat. Idee sai alguse laste sprodivahendite ostu-müügi ja vahetuse võimalusest, aga pakkuda võib ka kõike muud, mis omal kodus liigne ja naabril hädasti tarvis võiks minna. Tuua võib nii talve- kui ka suvekaupu! 18. mail on vast paras aeg teha ka rohevahetust nõnda, et ka taimedega võib tulla!

Mis kaubaks ei lähe, see koju tagasi! Kui keegi soovib laadal nosimist pakkuda, siis andke aga teada või tulge lihtsalt suupärasega kohale!

Kuu keskel on plaanis avada kohaliku kunstniku, endise rahvamaja juhataja Lembit Vahtre maalide näitus. Täpsest avamise kuupäevast ja lahtioleku aegadest saab aimu kuulutusi jälgides!

Mai lõpus on plaanis ka rahvamaja käsitööringi tööde näitus. Jälgige reklaami!

Mai lõpus peaks külla tulema ka Jäneda harrastusnäitlejate trupp. Jälgige reklaami! Laupäeval, 1. juunil on rahvamaja 2013. ja 95. juubelihooaja kevadkontsert. Üles astuvad rahvamajas tegutsevad isetegevuslased.

Soovin, et kõigil oleks sel kiirel hooaja lõpukuul mahti ka õues toimuvaid muutusi kaeda, tänulik olla ja lihtsalt elust rõõmu tunda.