Siinkohal tahaksingi lugejate tähelepanu juhtida tõsiasjale, et lemmiklooma omanikel ja -jalutajatel lasub eriti vastutusrikas töö oma lemmiku eest hoolitsemisel ja puhta ümbruskonna säilitamisel. Lisaks palun kortermajade ja eramajade elanikel ning ettevõtetel hoonete ümbrused üle vaadata ja tasapisi koristama hakata. Seejuures tuuakse maikuu alguses alevikku suured konteinerid, kuhu elanikud võivad kevadisest suurkoristusest ülejäävaid asju tuua. Täpsema informatsiooni leiate valla kodulehelt ja tänasest vallalehest. Enne talvele joone allatõmbamist soovime vallavalitsuses korraldada ümarlaua, kuhu kutsume teede talihoolde teostajad. Ümarlaual arutame talihooajal esinenud teehoolde probleeme ning püüame leida võimalikke lahendusi, et järgmine talv läheks vähemalt teehoolde seisukohast lihtsamalt.

Märtsikuus toimunud volikogu istungil kinnitati valla niitmispiirkonnad. Niitjat veel leitud ei ole, ent oleme välja kuulutanud hanke ja ootame pakkumusi. Lisaks huvitab paljusid kindlasti rannaalaga seonduv. Selle kohta jagab selgitusi SA Vooremaa Looduskeskus juhataja, tellija ning projekti läbiviija Tarmo Raudsepp.

Kuivõrd eelmisel volikogu istungil teatasime pöördumisest maanteeameti Lõuna regiooni poole seoses Tabivere alevikus Jaama tänaval asuva pika ja pimeda valgustamata teelõiguga, siis meieni jõudnud maanteeameti vastuse kohaselt hinnatakse antud teelõigul valgustuse mõju liiklusohutusele pärast lume sulamist. Hinnangu läbiviimise järel informeeritakse meid võimalikest mõjudest ja kavandatavatest ümberkorraldustest. Maarja-Magdaleenas tuleb meil aga ära lahendada lasteaiarühma osaline koolimajja paigutamine. Tänases lehes tutvustame uut Tabivere rahvamaja juhatajat - Anni Luuda. Annil on varem olnud kokkupuuteid Tabivere vallaga: on ta ju meil lavastamas käinud ning tema isa on Maarja koolis õppinud.

Soovime Annile edu, et ta oma noorusliku energia ja oskustega suudaks rahvamaja muuta kohaliku kultuurielu keskuseks. Andkem talle aega kohaneda ja leidkem ka ise tee rahvamajja. Päikest südametesse ja päevadesse!