Hoolimata tuulisest kevadilmast, olid kohale saabunud huvilised jalutuskäigu eel põnevil ning pärast entusiastlike MTÜ Linnalabori esindajate Kadri Koppeli ja Regina Viljasaare ülevaadet keskuseala visiooniloome protsessist võis ühine ringkäik alata.

Meie linna keskusealal ilutsevad hetkel nõukogude ajast pärit laohooned, räämas tühermaa ja hulgaliselt poriloike, mille vahel lookleb koolilaste sissetallatud rada. Koduse väikelinna turvalisest keskusest on asi aga kaugel.

Ühel osal meie linna keskusealast ilutsevad hetkel nõukogude ajast pärit laohooned ja räämas tühermaa. Fotod: Siiri Raagmets

Küsides kohaletulnutelt, mida nad tahavad näha meie linna tuleviku keskuses, leidus arvamusi seinast seina.

Leiti, et keskusest on puudu sobilik kontorihoone, kuhu võiks asuda mõni tuntud kaubamärgi esindaja, Tallinna kesklinnas on väidetavalt liigselt probleeme. Kindlasti võiks keskuses leida erinevaid äripindu sauelastele vajalike teenuste osutajatele. Noorema põlvkonna esindajad nägid keskuses ette noortele hängimise ja tšillimise koha. Arvati, et keskuses võiks asuda tulevane linnavalitsuse hoone. Kortermajade mõtte juures tekkis isegi diskussioon tulevaste majade kõrguse teemal. Oluliseks peeti ka ühistranspordiga ligipääsetavust.

Loomulikult oskab iga sauelane näha rohealade väärtust, unistada keskusealal kõrguvast purskkaevust ja pinkide reast ning loota, et tulevikus saab iga külaline just seal Saue linna väärtusi nautida.

Kokkuvõttes olid kõik kohaletulnud nähtu üle rõõmsad ja nägemus uuest keskusealast korrastus paljudel.  Järgmiste tegevustena on planeerimisel keskuseala mõttetalgud, kus siis juba iga sihtgrupiga eraldi konkreetsemate plaanide juurde minnakse. Saue Linnavalitsus tänab kõiki kohaletulnuid arvukate ideede ja MTÜ-d Linnalabor oskusliku osalusplaneerimisprotsessi juhtimise eest. Kõigil huvilistel on võimalik Saue linna keskuseala visiooniloome projekti käekäiku jälgida sotsiaalmeedia, linna kodulehe ja Saue Sõna vahendusel.