Tänavu on Mängukoolil plaanis alustada lastega tööd ka suvekuudel. Sauelt 20-minutilise autosõidu kaugusel Kohila vallas Hageri Majas on käivitunud vahva suvelaagrite projekt. 2013. aasta suvelaager tuleb augusti esimesel nädalal. See on viiepäevane, algab hommikul kell 9 ja kestab õhtu kella 17-ni. Suvelaager aitab leevendada lapsevanemate muret, kus ja mil viisil nende laps vaheaega veedab ajal, mil vanemad tööl peavad olema.

Mängukooli suvekool on sobilik lapse esmakordseks laagrikogemuseks ja valmistab neid ette pikemateks, ööbimisega lastelaagriteks. Laagri teema on „Pipi Pikksukk Kurrunurruvutisaarel". Iga päeva sisustab Pipi raamatu teemaline õppematk, õues toimuvad õppemängud ja võistlused, külla tulevad vahvad tegelased.

See pole lihtsalt mängulaager. Lapsed saavad lisaks toredatele tegvustele teada palju uut erinevate maade, looduse, loomade ja inimeste kohta. Tegemist on esimese projektlaagriga, kus rühmas on 15 last, kellega tegelevad kaks õpetajat.

Järgmiseks suveks on aga kavandatud juba kolm erinevat programmi, mis kõik seotud lastekirjandusega ja tutvustavad selle kaudu lastele erinevaid maid ning tavasid. Mängukooli suvelaagrit saab teisisõnu nimetada laste suvekooliks, kus õppimine on sama vahva nagu koos Pipiga hobuse seljas ratsutamine. Registreerumine suvelaagrisse on juba alanud ja täpsema programmi leiate Mängukooli kodulehelt.

Kuna suvekooli töö toimub Mängukooli õppekava alusel, saavad lapsevanemad ka suviste koolikulude eest tulumaksutagastust taotleda.