Tänavused naisekandmisvõistlused ootavad põhivõistluse (vabastiili) ja võistkondliku naisekandmise kõrval ka sprindi- ja maratonirajale.

Sel aastal on kõigil lihtsam end proovile panna, sest võistlustingimused on varasemast mõnevõrra leebemad. Senise 15 sekundise ajatrahvi eest kandami mahapillamise korral lisatakse tänavu vaid 5 lisasekundit. Seega jääb kõigile, kel rajal ka väike vääratus juhtub, võimalus püsida ikkagi esikoha konkurentsis.

Sel aastal pole ka osavõtumaksu - see on samuti üks lihtsustav ja end proovile panema kutsuv võimalus.

Juhendis on kõige olulisem punkt: KÕIK OSAVÕTJAD TUNNEVAD VÕISTLUSEST RÕÕMU! Naisekandmisvõistlus ongi ühtaegu nii lõbus, põnev kui ka pingutust nõudev - pakub naudingut nii võistlejaile endile kui pealtvaatajaile.

Naisekandmine on eestlastele üllatavalt edukaks alaks osutunud. Eestlaste nimel on maailmarekord ning Margo Uusorg/Birgit Ulrich on 2000. aastal saavutatud tulemusega 0.55,5 kantud Guinessi rekordite raamatusse.

Parimad naisekandjad esindavad Eestit 5.-6. juulil Soomes Sonkajärvil toimuvatel 18. naisekandmise MM-võistlustel.

Eesti naisekandmisvõistlustel osalejate seas on ka üks paar, kes on osa võtnud kõigil senisel 15 võistlusel. Need on Janno ja Anu Sild Viljandist. Nende peret võib pidada lausa naisekandmisvõistluse maskotiks, sest nad on kindlalt iga kord kohal ja seda koos kogu perega. Vahepeal suuremaks sirgunud lapsed elavad ema-isa esinemisele alati innukalt kaasa. Eelmisel aastal olid kõigi nende särgidki naisekandmisteemalised.

Eelmisel aastal kinkisid Janno ja Anu Sild Väike-Maarjale tänutäheks naisekandmisvõistluste korraldamise eest spetsiaalse naisekandmisteemalise kella ning panid korraldajatele südamele, et kindlasti jätkataks selle toreda traditsiooniga edaspidigi.

Nüüd tiksubki kell päevi, tunde ja minuteid, mis tänavuste naisekandmisvõistlusteni jäänud ja kutsub huvilisi tegema viimaseid ettevalmistusi, et eestlased saaksid taas pürgida naisekandmise MM-tiitlile, aga tunda ka võistlustest rõõmu ning lõbustada publikut.